Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

4.000 Τούρκοι της Κεντρικής Ασίας πολεμάνε με το Ισλαμικό Κράτος

4.000 Τούρκοι της Κεντρικής Ασίας πολεμάνε με το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περισσότεροι από 4.000 εθελοντές τζιχαντιστές προερχόμενοι από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας, που κατοικούνται από τουρκικά φύλα, έχουν μεταβεί στη Μέση Ανατολή και πολεμάνε με το Ισλαμικό Κράτος.

Πολλοί από αυτούς μεταβαίνουν στο Ισλαμικό Κράτος εξαιτίας της φτώχειας τους και αναζητούν μια “ριζοσπαστική εναλλακτική” για να λύσουν τα προβλήματά τους.

Ο αριθμός των 4.000 είναι κατά πολύ υψηλότερος από τις μερικές εκατοντάδες που παραδέχονται επισήμως οι κυβερνήσεις του Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν, Καζακστάν και Κιργιστάν.

Η μεγαλύτερη ομάδα Τούρκων της Κεντρικής Ασίας που πολεμά με το Ισλαμικό Κράτος είναι οι Ουζμπέκοι, αλλά και οι Καζάκοι, οι Τουρκμένοι, οι Τατζίκοι και οι Κιργίζιοι έχουν μεγάλη συμμετοχή.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει δημοσιεύσει και ένα βίντεο στο οποίο δείχνει παιδιά και ενήλικες από την Κεντρική Ασία να εκπαιδεύονται στο Ισλαμικό Κράτος.

paidia-kazakoi

Ένα από τα παιδιά, που έχει συστηθεί ως ο Αμπντουλάχ από το Καζακστάν, εμφανίστηκε σε επόμενο βίντεο να εκτελεί δύο Ρώσους, κατηγορούμενος ως κατασκόπους, με πιστόλι.

Αυτό το βίντεο, συμπεριλαμβανομένης και της ανάκρισης των κατασκόπων, είναι όλο στα ρωσικά.

isis-dekaxronos

Επίσης, ο άνδρας που εμφανίζεται στο βίντεο με την εκτέλεση των δύο Ρώσων ήταν ο Αμπού Σαάντ Αλ Νταγκεστάνι (Abu Saad Al Daghestani), από τη ρωσική ομοσπονδιακή δημοκρατία του Νταγκεστάν, της οποίας η πλειονότητα του πληθυσμού της είναι μουσουλμάνοι. Ο Αλ Νταγκεστάνι σκοτώθηκε από τους Κούρδους στην Κομπάνι, λίγες ημέρες μετά την ανάρτηση του βίντεο με τη διπλή εκτέλεση στο διαδίκτυο.

Δεκάδες τζιχαντιστές από την Κεντρική Ασία έχουν σκοτωθεί πολεμώντας για το Ισλαμικό Κράτος και οι οικογένειές τους συνήθως το μαθαίνουν είτε με μηνύματα sms είτε με email μέσω των social media.

Τον Δεκέμβριο ο Ουζμπέκος Πρόεδρος Ισλάμ Καρίμοφ (Islam Karimov) εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την επέκταση του ένοπλου εξτρεμισμού, ενώ ο Τατζίκος Πρόεδρος Εμομαλί Ρακχμόν (Emomali Rakhmon) δήλωσε τον προηγούμενο μήνα ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι η μάστιγα του νέου αιώνα.

Πολλοί άνθρωποι από την Κεντρική Ασία εντάσσονται στο Ισλαμικό Κράτος εξαιτίας της φτώχειας και επειδή στις πατρίδες τους δεν υπάρχουν ευκαιρίες.

Σε κάθε περίπτωση η πρώην σοβιετική Κεντρική Ασία αναδεικνύεται στη νέα μεγάλη δεξαμενή παραγωγής και εξαγωγής τζιχαντιστών.

Αυτοί οι Τούρκοι τζιχαντιστές της Κεντρικής Ασίας αποκαλούνται γενικώς “Τσετσένοι” από τους Άραβες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για πυρηνικό ατύχημα στη Ζαπορίζια στην 38η επέτειο του Τσερνόμπιλ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr