Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΟΗΕ: Αεροπορικές επιδρομές εναντίον ανταρτών στο βόρειο Μάλι

ΟΗΕ: Αεροπορικές επιδρομές εναντίον ανταρτών στο βόρειο Μάλι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αεροπορικές επιδρομές κατά των δυνάμεων των ανταρτών MNLA Τουαρέγκ πραγματοποίησαν την Τρίτη ολλανδικά μαχητικά ελικόπτερα της ειρηνευτικής αποστολής MINUSMA του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο βόρειο Μάλι.

Η αποστολή του ΟΗΕ, ανακοίνωσε πως οι επιδρομές ήρθαν ως απάντηση στην επίθεση από βαρέα όπλα που δέχτηκαν μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του Οργανισμού στην πόλη Ταμπάνκορτ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι τα ελικόπτερα κατέστρεψαν μόνο ένα όχημα των ανταρτών, αφότου πρώτα έριξαν προειδοποιητικές βολές, οι οποίες αγνοήθηκαν.

Ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ έχουν αναπτυχθεί σε όλο το βόρειο Μάλι, προκειμένου να βοηθήσουν την κυβέρνηση της χώρας να δημιουργήσει ασφαλείς ζώνες στις περιοχές της ερήμου, τις οποίες είχαν καταλάβει το 2012 ισλαμιστές αντάρτες μέχρι τη γαλλική στρατιωτική επέμβαση πριν από δύο χρόνια.

«Οι ενέργειες αυτές πραγματοποιήθηκαν βάσει εντολής, σύμφωνα με την οποία η MINUSMA έχει άδεια να χρησιμοποιήσει βίαιη δύναμη προκειμένου να προστατεύσει αμάχους, το προσωπικό της και τις θέσεις της από επιθέσεις ή επικείμενους κινδύνους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η αποστολή του ΟΗΕ δεν ανακοίνωσε πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις αεροπορικές επιθέσεις των ολλανδικών ελικοπτέρων, ενώ ανέφερε ότι οι συγκρούσεις συνεχίζονταν και το βράδυ της Τρίτης.

Εκπρόσωπος των MNLA Τουαρέγκ δήλωσε ότι αναστέλλεται η συνεργασία με τις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ, ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης. «Δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση. Ήταν λάθος και ο βομβαρδισμός θέσεών μας αποτελεί ένα ακόμα πιο σοβαρό πολιτικό λάθος», δήλωσε ο ίδιος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Ισραήλ: Έπληξε 40 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο με αεροσκάφη και πυροβολικό

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr