Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προφυλακίστηκαν τέσσερις συνεργάτες του τζιχαντιστή του εβραϊκού παντοπωλίου

Προφυλακίστηκαν τέσσερις συνεργάτες του τζιχαντιστή του εβραϊκού παντοπωλίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τέσσερις τζιχαντιστές που συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ερευνών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που διαπράχθηκαν πριν από δύο εβδομάδες στο Παρίσι, προφυλακίστηκαν αφού τους ασκήθηκε δίωξη τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη, ανακοίνωσε σήμερα ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολέν.

Οι τρεις από αυτούς κατηγορούνται κυρίως επειδή αγόρασαν από οπλοπωλεία «υλικά» για λογαριασμό του Αμεντί Κουλιμπαλί, ο οποίος σκότωσε μια δημοτική αστυνομικό και άλλους τέσσερις ανθρώπους που κρατούσε ομήρους σε ένα εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι. Μεταξύ των υλικών αυτών ήταν αλεξίσφαιρα γιλέκα, μαχαίρια, ένα Τέιζερ και δακρυγόνα.

Οι τέσσερις άνδρες είναι ηλικίας από 22 έως 28 ετών, διέμεναν στα γαλλικά προάστια και ήταν γνωστοί του Κουλιμπαλί. Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για “σύσταση τρομοκρατικής συμμορίας με σκοπό τη διάπραξη εγκλημάτων σε βάρος προσώπων” ενώ ο ένας από αυτούς διώκεται επίσης για κατοχή ή μεταφορά όπλων. Μέχρι στιγμής πάντως κανείς τους δεν διώκεται για συνέργεια στις δολοφονίες και φαίνεται ότι ο ρόλος τους ήταν αποκλειστικά να παρέχουν υλική υποστήριξη στον Κουλιμπαλί.

Από τις αρχή των ερευνών οι γαλλικές αρχές ερευνούν εξονυχιστικά τον περίγυρο των δραστών. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο εισαγγελέας, μολονότι έχει γίνει κάποια πρόοδος στην υπόθεση του Κουλιμπαλί, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στις έρευνες για τους αδελφούς Σαΐντ και Σερίφ Κουασί, οι οποίοι εκτέλεσαν 12 ανθρώπους όταν επιτέθηκαν στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό στις 7 Ιανουαρίου.

Ο Μολέν είπε επίσης ότι ένας άνδρας που τραυματίστηκε από σφαίρες στις 7 Ιανουαρίου ενώ έκανε τζόγκινγκ σε έναν ποδηλατόδρομο, σε ένα προάστιο του Παρισιού, ενδέχεται να ήταν θύμα του Αμεντί Κουλιμπαλί ο οποίος δοκίμαζε ένα από τα όπλα που χρησιμοποίησε δύο ημέρες αργότερα στο παντοπωλείο Hyper Cacher. Ο 32χρονος άνδρας τραυματίστηκε στην πλάτη και στο πόδι αλλά σώθηκε καθώς κατάφερε να συρθεί μέχρι τα κοντινότερα σπίτια, οι ένοικοι των οποίων ειδοποίησαν τις αρχές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr