Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σιέρα Λεόνε: Αίρονται τα μέτρα καραντίνας για τον ιό Έμπολα

Σιέρα Λεόνε: Αίρονται τα μέτρα καραντίνας για τον ιό Έμπολα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Σιέρα Λεόνε, Έρνεστ Μπάι Κορόμα, δήλωσε την Παρασκευή ότι πρόκειται να άρει τα μέτρα καραντίνας που είχαν επιβληθεί στη χώρα εξαιτίας του ξεσπάσματος του ιού Έμπολα, στόχος των οποίων ήταν ο περιορισμός της εξάπλωσης της νόσου. Ο ίδιος υποστήριξε ότι «η νίκη βρίσκεται ενώπιόν μας», μετά τη κάθετη πτώση του αριθμού νέων κρουσμάτων.

Το χειρότερο ξέσπασμα του ιού στη σύγχρονη ιστορία, άφησε τη Σιέρα Λεόνε, τη Γουινέα και τη Λιβερία καταρρακωμένες αφού χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Στη Σιέρα Λεόνε μόνο έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 10.340 κρούσματα, με τη χώρα να έχει πληγεί όσο καμία άλλη από την επιδημία. Ωστόσο, βάσει των πρόσφατων στοιχείων φαίνεται ότι η κατάσταση αρχίζει να αλλάζει καθοριστικά.

«Εισερχόμαστε πλέον σε μια φάση μετάβασης. Λαμβάνοντας υπόψη την πρόοδο που έχουμε σημειώσει ενάντια στη νόσο, πρέπει να αναλάβουμε δράση προκειμένου να καταστεί δυνατή η κοινωνική και οικονομική ανάκαμψη», δήλωσε ο Κορόμα, ο οποίος έχει θέσει ως στόχο έως τον Μάρτιο να έχουν φτάσει στο μηδέν τα νέα κρούσματα του ιού.

«Παρόλο που η νίκη βρίσκεται ενώπιόν μας, δεν πρέπει να καθησυχαστούμε, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε τη μάχη», δήλωσε προτρέποντας τους πολίτες να μην πλησιάζουν τους αρρώστους ή τους νεκρούς που έχουν προσβληθεί από τον Έμπολα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στις 21 Ιανουαρίου στην Σιέρα Λεόνε καταγράφηκαν μόνο 9 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου σε σχέση με τα περίπου 60 που καταγράφονταν καθημερινά στα τέλη του 2014. Η γειτονική Λιβερία έχει επίσης σημειώσει σημαντική πρόοδο στη μάχη κατά του Έμπολα, εν μέρει χάρη στην αμερικανική στρατιωτική βοήθεια και πλέον οι πληγείσες περιοχές στη χώρα έχουν περιοριστεί σε μόλις 2 νομούς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπαλωμένος: Δέσμευση της Ελλάδας η συνέχιση παροχής στήριξης προς την Ουκρανία

Πόντιος Πιλάτος ο Μητσοτάκης: «Έδειξε» στον Σαϊντού Καμαρά την Αρχή Προσφυγών

Πέντε Έλληνες ναυτικοί που γύρισαν από την Αφρική προληπτικά σε καραντίνα

Επίσημη έκθεση: Εργαζόμενοι του ΠΟΥ βίαζαν γυναίκες στο Κονγκό

Οι ειδικές δυνάμεις της Γουινέας υποστηρίζουν ότι έκαναν πραξικόπημα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr