Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οχτώ νεκροί Λιβανέζοι στρατιώτες σε μάχες στα σύνορα με τζιχαντιστές

Οχτώ νεκροί Λιβανέζοι στρατιώτες σε μάχες στα σύνορα με τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οχτώ Λιβανέζοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 22 τραυματίστηκαν την Παρασκευή σε πολύωρη μάχη με τζιχαντιστές που επιτέθηκαν στο φυλάκιο Ταλέτ Αλ Χαμρά, στα σύνορα του Λιβάνου με τη Συρία.

Την Παρασκευή οι ένοπλες δυνάμεις του Λιβάνου ανακοίνωσαν ότι έχασαν πέντε άνδρες στην αιφνιδιαστική επίθεση των τζιχαντιστών κοντά στο χωριό Ρας Μπααλμπέκ, όπου συχνά εισβάλλουν ένοπλοι από το Ισλαμικό Κράτος ή την Αλ Νούσρα. Ωστόσο, το Σάββατο βρέθηκαν ακόμα 3 πτώματα Λιβανέζων στρατιωτών, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 8.

Στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου που ζήτησε να μην κατονομαστεί δήλωσε πως δεκάδες από τους τζιχαντιστές που εισέβαλαν στον Λίβανο σκοτώθηκαν στη μάχη.

Ο στρατός ανέφερε πως απώθησε την επίθεση εναντίον του φυλακίου του και ότι οι μονάδες του καταδιώκουν τους εναπομείναντες τζιχαντιστές, που διέφυγαν στις ορεινές περιοχές γύρω από το χωριό. Η μάχη κράτησε συνολικά 16 ώρες  και ο στρατός του Λιβάνου χτύπησε τους τζιχαντιστές τόσο με πυροβολικό όσο και με μαχητικά ελικόπτερα.

Δεν είναι σαφές μέχρι τώρα σε ποια οργάνωση ανήκουν οι ένοπλοι οι οποίοι επιτέθηκαν. Το Μέτωπο Αλ Νούσρα και Ισλαμικό Κράτος έχουν επιτεθεί αρκετές φορές στον Λίβανο από τον Αύγουστο του 2014 και μετά.

Το Ρας Μπααλμπέκ βρίσκεται κοντά στην πόλη Άρσαλ, στην οποία τζιχαντιστές είχαν επιτεθεί τον περασμένο Αύγουστο και είχαν αιχμαλωτίσει περίπου 30 Λιβανέζους στρατιώτες και αστυνομικούς.

Οι τζιχαντιστές έχουν έκτοτε εκτελέσει ορισμένους από τους αιχμαλώτους, πάντως συνεχίζουν να κρατούν ομήρους πάνω από 20 εξ αυτών.

Ο Λίβανος αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα ασφαλείας εξαιτίας του πολέμου στη Συρία, ο οποίος έχει επίσης συμβάλει να επιδεινωθεί η πολιτική παράλυση στη χώρα. Ο Λίβανος παραμένει χωρίς αρχηγό κράτους από τον Μάιο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr