Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιαπωνία: Εξετάζεται το μήνυμα που δημοσιοποίησε το Ισλαμικό Κράτος

Ιαπωνία: Εξετάζεται το μήνυμα που δημοσιοποίησε το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ιαπωνικές υπηρεσίες εξετάζουν το νέο απειλητικό ηχητικό μήνυμα που δημοσιοποίησε το Ισλαμικό Κράτος, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε.

«Μάθαμε για το νέο μήνυμα. Αυτή τη στιγμή είμαστε στη διαδικασία του ελέγχου» δήλωσε ο Άμπε την Πέμπτη το πρωί. «Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο για να εξασφαλίσουμε την απελευθέρωση το συντομότερο του Ιάπωνα πολίτη Κέντζι Γκόνο που είναι στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους» συμπλήρωσε. «Σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις, έχουμε ζητήσει τη συνεργασία της ιορδανικής κυβέρνησης» επανέλαβε ο Σίνζο Άμπε.

Το νέο βίντεο που αποδίδεται στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο το βράδυ της Τετάρτης προς την Πέμπτη, όπως ανέφερε η αμερικανική υπηρεσίας παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων (SITE). Η μορφή αυτής της καταγραφής θυμίζει τα δύο προηγούμενα ηχητικά βίντεο των οποίο η αξιοπιστία θεωρήθηκε μεγάλη. Εμφανίζει μία σταθερή εικόνα του Ιάπωνα δημοσιογράφου Κέντζι Γκότο όπου ακούγεται να διαβάζει στα αγγλικά ένα μήνυμα.

Σε αυτό εξηγεί ότι ο Ιορδανός πιλότος που είναι επίσης όμηρος θα εκτελεστεί αν η Ιορδανία δεν απελευθερώσει πριν τη δύση του Ηλίου ώρα Μοσούλης μια ιρακινή γυναίκα που έχει ταχθεί στο πλευρό των τζιχαντιστών. Το Ισλαμικό Κράτος θέλει να ανταλλάξει τον Γκότο με την ιρακινή Σάιντα αλ Ρισαουί η οποία καταδικάστηκε σε θάνατο στην Ιορδανία για τη συμμετοχή της σε ένα κύμα επιθέσεων στο Αμάν το 2005.

Η λύση αυτή θα ικανοποιούσε το Τόκιο, αλλά είναι δύσκολο να την αποδεχτεί η κυβέρνηση και η κοινή γνώμη στην Ιορδανία. Το Τόκιο ωστόσο προσπαθεί να πείσει την κυβέρνηση της Ιορδανίας να σώσει τον Γκότο καθώς ήδη η ιαπωνική κοινή γνώμη είναι συγκλονισμένη από την εκτέλεση πριν από λίγες ημέρες του άλλου Ιάπωνα ομήρου Αρούνα Γιουκάουα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr