Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: Άγνωστη η τύχη του Ιορδανού πιλότου και του Ιάπωνα δημοσιογράφου

Ισλαμικό Κράτος: Άγνωστη η τύχη του Ιορδανού πιλότου και του Ιάπωνα δημοσιογράφου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι διαπραγματεύσεις με το Ισλαμικό Κράτος που απειλεί να εκτελέσει τον Ιορδανό πιλότο και τον Ιάπωνα δημοσιογράφο που κρατά έχουν φτάσει σε αδιέξοδο, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε υφυπουργός της ιαπωνικής κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι ακόμη περιμένει πληροφορίες για την κατάσταση των δύο ομήρων.

Οι συζητήσεις “είναι σε αδιέξοδο”, είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιασουχίντε Νακαγιάμα από το Αμάν όπου βρίσκεται για να συντονίσει τις ενέργειες του Τόκιο με εκείνες της Ιορδανίας.

“Θα συνεχίσουμε να συγκεντρώνουμε και να αναλύουμε τις πληροφορίες”, πρόσθεσε ο Νακαγιάμα, σύμφωνα με το δημόσιο ραδιόφωνο NHK.

Από το Τόκιο, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Χιροσίγκε Σέκο, που είναι στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, τόνισε ότι οι Αρχές περιμένουν ακόμη πληροφορίες για την τύχη του Ιάπωνα δημοσιογράφου Κέντζι Γκότο.

Μετά την ανάρτηση στο διαδίκτυο ενός μηνύματος, τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη, το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει δώσει άλλα σημεία.

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί ότι θα σκοτώσει τον Ιάπωνα δημοσιογράφο και τον Ιορδανό πιλότο Μάαζ Αλ Κασάσμπεχ εάν το Αμάν δεν απελευθερώσει την Ιρακινή τζιχαντίστρια Σατζίντα αλ Ρισάουι που έχει καταδικαστεί σε θάνατο για τη συμμετοχή της σε ένα κύμα βομβιστικών επιθέσεων το 2005.

Η Ιορδανία δηλώνει έτοιμη να απελευθερώσει την Ρισάου αλλά ζητά αποδείξεις ότι οι δύο όμηροι είναι εν ζωή. Τέτοιες αποδείξεις δεν έχουν παρασχεθεί και το τελεσίγραφο των τζιχαντιστών έληξε πριν από 36 ώρες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr