Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bild: Ο Γιούνκερ ακούγεται σαν τον Βαρουφάκη

Bild: Ο Γιούνκερ ακούγεται σαν τον Βαρουφάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η γερμανική Bild σχολίασε την προθυμία του επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, να συναινέσει στην ελληνική πρόταση για κατάργηση της τρόικας κάνοντας λόγο για μια «κρυφή συμφωνία» μεταξύ των δύο πλευρών. Η θεωρία της Bild βασίζεται πάνω στην ελαστική, όπως τη χαρακτηρίζει, στάση που τηρεί απέναντι στην Ελλάδα.

Σχεδόν καθημερινά, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δίνει συνεντεύξεις για το πως θα επιλυθεί η ελληνική κρίση χρέους, γράφει η γερμανική ταμπλόιντ. Όταν μιλά για την κατάργηση της τρόικας ακούγεται σαν τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Παρά τις αντιδράσεις από τους ευρωβουλευτές του κόμματος του, ο κ. Γιούνκερ είναι ελαστικός, καθώς παρότι αποκλείει κούρεμα στο ελληνικό χρέος, θεωρεί πιθανές άλλες διευκολύνσεις παρά το κόστος δισεκατομμυρίων ευρώ που θα κληθεί να πληρώσει η Γερμανία.

«Γιατί ξαφνικά τόσο γενναιόδωρος κύριε Γιούνκερ;», διερωτάται η Bild. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο κ. Γιούνκερ επιδιώκει να ικανοποιήσει τους πιστωτές της Ελλάδας και τους Σοσιαλιστές που ζητούν εδώ και καιρό μεγαλύτερη ευελιξία στο Σύμφωνο Σταθερότητας και αυτό γιατί ο επικεφαλής της Κομισιόν χρειάζεται επειγόντως τη στήριξή τους για την διερεύνηση του σκανδάλου φοροαποφυγής.

Η Bild καταλήγει στο συμπέρασμα ότι Τσίπρας και Γιούνκερ χρειάζονται ο ένας τον άλλον. «Έτσι είναι πρόθυμος να ικανοποιήσει τους Σοσιαλιστές και από την άλλη να μην δυσαρεστήσει τις χώρες που πληρώνουν τα προγράμματα διάσωσης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Γερμανία: Απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Η Γερμανία προετοιμάζεται για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο με τη Ρωσία το 2025

Η Bild ειρωνεύεται: «…αυτός, ο Ερντογάν, ο μεγάλος μεσολαβητής»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr