Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόρεια Κορέα: Οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν την τελική καταστροφή

Βόρεια Κορέα: Οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν την τελική καταστροφή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Βόρεια Κορέα εξαπέλυσε νέα απειλή πως οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα βρεθούν αντιμέτωπες με την τελική καταστροφή», απορρίπτοντας κάθε ενδεχόμενο επανέναρξης διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ για την εξεύρεση λύσης σχετικά με το πυρηνικό της πρόγραμμα.

«Αφού οι γκανγκστερικές Ηνωμένες Πολιτείες φωνάζουν πως θα ‘γκρεμίσουν’ τη Βόρεια Κορέα […] ο στρατός και ο λαός δεν μπορούν παρά να ενημερώσουν επισήμως την κυβέρνηση Ομπάμα […] πως η Βόρεια Κορέα δεν έχει ούτε την ανάγκη, ούτε τη βούληση να καθίσει άλλο στο διαπραγματευτικό τραπέζι», αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Επιτροπή Άμυνας, το ανώτατο στρατιωτικό σώμα της Πιονγκγιάνγκ.

Η ανακοίνωση, με τίτλο «Οι αμερικανοί ιμπεριαλιστές θα αντιμετωπίσουν την τελική καταστροφή», τονίζει μάλιστα πως ο Βορράς θα απαντήσει ανάλογα σε οιαδήποτε αμερικανική επιθετικότητα, με συμβατικά, πυρηνικά ή ψηφιακά μέσα.

Η κίνηση της Πιονγκγιάνγκ φαίνεται πως έρχεται ως αντίδραση σε πρόσφατη αναφορά του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στο ενδεχόμενο κατάρρευσης του βορειοκορεατικού καθεστώτος, αφού έκανε λόγο για το «πιο απομονωμένο έθνος στη Γη».

Στην ανακοίνωσή του, ο Βορράς ισχυρίζεται πως τα σχόλια Ομπάμα ισοδυναμούν με απειλή για ανατροπή του βορειοκορεατικού καθεστώτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr