ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Βρετανία, Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Σιίτες, Σουνίτες, Τζιχαντιστές, Υεμένη, Χούτι (Σιίτες Αντάρτες Υεμένη),


















































Παγκόσμιος συναγερμός για τον ιό Έμπολα- Πώς μεταδίδεται - Περιορισμένα τα θεραπευτικά εργαλεία
ΔΠΔ: Νέες εντάλματα σύλληψης κατά πέντε Ισραηλινών αξιωματούχων
Η μεγαλύτερη ουκρανική επίθεση με drones στη Ρωσία - Τουλάχιστον 4 νεκροί
Τραγωδία στη Ρόδο: Μητέρα και κόρη νεκρές σε τροχαίο
Αλ. Τσίπρας: Οι αναρτήσεις που δείχνουν την ημερομηνία ανακοίνωσης του νέου κόμματος του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Βρετανία απομάκρυνε το διπλωματικό προσωπικό από την πρεσβεία της στην Υεμένη και ανέστειλε προσωρινά την λειτουργία της υπηρεσίας για λόγους ασφαλείας, μία ημέρα μετά το κλείσιμο της πρεσβείας των ΗΠΑ στη χώρα.
«Η κατάσταση ασφαλείας στην Υεμένη εξακολουθεί να επιδεινώνεται τις τελευταίες ημέρες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βρετανός υπουργός Μέσης Ανατολής Τομπάϊας Έλγουντ.
«Ο πρεσβευτής μας και το διπλωματικό μας προσωπικό αναχώρησαν σήμερα το πρωί από την Υεμένη και θα επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο υπουργός.
Το πρωί της Τετάρτης ήταν κλειστή και η πρεσβεία της Γαλλίας στην πρωτεύουσα της Υεμένης, ενώ άλλες ευρωπαϊκές διπλωματικές αποστολές στη χώρα δεν απάντησαν στα τηλεφωνήματα του Γαλλικού Πρακτορείου.
Την περασμένη εβδομάδα, ανέλαβαν επισήμως την εξουσία οι σιίτες αντάρτες Χούτι μετά τη διάλυση του κοινοβουλίου της Υεμένης. Οι σουνίτες μαχητές της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP) έχουν επανειλημμένα συγκρουστεί με τους Χούτι, γεγονός που προκαλεί φόβους για το ξέσπασμα ενός ολοκληρωτικού σεκταριστικού πολέμου.























































