Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ ενέκριναν στρατιωτική βοήθεια 1.6 δισ. δολαρίων στο Ιράκ

Οι ΗΠΑ ενέκριναν στρατιωτική βοήθεια 1.6 δισ. δολαρίων στο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στο Ιράκ, Στιούαρτ Τζόουνς, ανακοίνωσε ότι από την αρχή του πολέμου ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, η συμμαχία που ηγούνται οι ΗΠΑ έχει καταστρέψει περισσότερα από 1.000 στρατιωτικά οχήματα των τζιχαντιστών με αεροπορικές επιδρομές, ενώ στα πλαίσια της στρατιωτικής βοήθειας που δίνουν οι ΗΠΑ στο Ιράκ, έχουν παραδοθεί 250 Abrams τανκ στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Ιράκ.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε μετά από συνάντηση του Αμερικανού Πρέσβη με τον Ιρακινό υπουργό Αμύνης, Καλίντ Ομπέιντι, ο Τζόουνς είπε ότι οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν με την ιρακινή κυβέρνηση για να καταστρέψουν ολοκληρωτικά τους ένοπλους τζιχαντιστές, συνεχίζοντας τις αεροπορικές επιδρομές.

Ανέφερε ότι οι αεροπορικές επιδρομές των συμμάχων έχουν καταστρέψει μέχρι στιγμής περισσότερα από 1.000 στρατιωτικά οχήματα των τζιχαντιστών και έχουν σκοτώσει χιλιάδες.

Ο Τζόουνς αποκάλυψε ότι η συμμαχία θα αυξήσει τις αεροπορικές επιδρομές ενάντια στις βάσεις που έχει το Ισλαμικό Κράτος σε συνεργασία με την κυβέρνηση του Ιράκ.

Επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ θα εντείνουν τη βοήθειά τους προς τη Βαγδάτη, με πληροφορίες, ώστε τα ιρακινά μαχητικά να μπορούν να πλήττουν με μεγάλη ακρίβεια θέσεις των τζιχαντιστών.

Ο Τζόουνς επιβεβαίωσε ότι το Κογκρέσο στις ΗΠΑ συμφώνησε να δοθεί επιπλέον βοήθεια 1.6 δισ. δολαρίων στον ιρακινό στρατό και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι αυτό το ποσό θα καλύψει τις ανάγκες εκπαίδευσης και εξοπλισμού μιας αποτελεσματικής ιρακινής στρατιωτικής δύναμης.

Οι ΗΠΑ στέλνουν συνεχώς όπλα και πολεμοφόδια στη Βαγδάτη. Κάθε εβδομάδα οι Ιρακινοί παραλαμβάνουν νέα φορτία. Επίσης, η πρώτη σειρά Ιρακινών στρατιωτών που εκπαιδεύτηκε στη χρήση νέων πολεμικών εξοπλισμών σύντομα θα αναπτυχθεί στην πρώτη γραμμή.

Ο Τζόουνς επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ παρέδωσαν στη Βαγδάτη έξι τανκ Α1 την προηγούμενη εβδομάδα.

Απαντώντας στην ερώτηση για το εάν οι ΗΠΑ ρίχνουν όπλα και πολεμοφόδια σε τζιχαντιστές στο Ισλαμικό Κράτος, ο Τζόουνς είπε ότι πρόκειται περί φημολογίας που επιχειρεί να δημιουργήσει προβλήματα στην άψογη συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr