Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος πολιορκεί βάση με 400 Αμερικανούς πεζοναύτες

Το Ισλαμικό Κράτος πολιορκεί βάση με 400 Αμερικανούς πεζοναύτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Περιφερειακού Συμβουλίου της Ανμπάρ, Σαμπάχ Καρχούτ (Sabah Karhoot), το Ισλαμικό Κράτος έχει θέσει υπό τον έλεγχό του μεγάλο μέρος της περιοχής γύρω από την πόλη Αλ Μπαγκντάντι, στις όχθες του Ευφράτη.

Ο ίδιος είπε ότι οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν στη βάση της πολεμικής αεροπορίας Αλ Άσαντ, στην επαρχία Αλ Άνμπαρ στο δυτικό Ιράκ, κοντά στην πόλη Αλ Μπαγκντάντι, όπου βρίσκονται 400 Αμερικανοί πεζοναύτες που εκτελούν καθήκοντα στρατιωτικών συμβούλων, δηλαδή εκπαιδευτών των Ιρακινών.

Δείτε στον χάρτη που βρίσκεται η αεροπορική βάση στο δυτικό Ιράκ:

aeroporiki_vasi

“Οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν στην περιοχή της Αλ Μπαγκντάντι και στην αεροπορική βάση Αλ Άσαντ και πήραν υπό τον έλεγχό τους ένα μέρος της πόλης, ενώ έχουν περικυκλώσει τα κυβερνητικά κτίρια”, είπε ο Καρχούτ στο BasNews το Σάββατο.

Ο ίδιος επίσης πρόσθεσε: “Οι μάχες συνεχίζονται σε κοντινή απόσταση γύρω από τη βάση, για αυτό τόσο ο ιρακινός στρατός όσο και οι Αμερικανοί πρέπει να επέμβουν γρήγορα”.

Ο ίδιος συνέχισε: “Οι Ιρακινοί στρατιώτες έχουν ελαφρύ οπλισμό ενώ οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα και όσο είναι έτσι οι συσχετισμοί δεν πρόκειται (οι τζιχαντιστές) να ηττηθούν”.

Και βεβαίως προκαλεί εντύπωση αυτός ο ισχυρισμός, ότι δηλαδή Ιρακινοί στρατιώτες και 400 Αμερικανοί πεζοναύτες βρίσκονται μέσα σε μια αεροπορική βάση με ελαφρύ οπλισμό και ολόγυρα τους βαράνε τζιχαντιστές με τανκς. Κάτι δεν καταλαβαίνουμε μόνο εμείς ή και εσείς;

Παράλληλα, ο Σεΐχης Νιέμ Καάντ (Ni’em Ka’aud), σουνίτης φύλαρχος από τη φυλή Αλμπού Νιμρ, μια από τις μεγαλύτερες φυλές του Ιράκ, είπε στο BasNews ότι οι τζιχαντιστές έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το 80% της πόλης Αλ Μπαγκντάντι.

Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του ότι εάν οι τζιχαντιστές καταλάβουν πλήρως της πόλη και τα κυβερνητικά κτίρια, θα ακολουθήσει σφαγή.

“Μέχρι στιγμής ούτε ο Ιρακινός στρατός, ούτε οι ΗΠΑ, έχουν βοηθήσει τις πολιτοφυλακές που έχουν συστήσει οι φυλές και πολεμάνε το Ισλαμικό Κράτος”, πρόσθεσε ο Σεΐχης.

Επίσης, ο Μαχμούντ Ντλεμί (Mahmoud Dlemi), μέλος του περιφερειακού συμβουλίου της Ανμπάρ, είπε στο BasNews ότι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος απήγαγαν 60 αμάχους από την πόλη Αλ Μπαγκντάντι. Οι όμηροι είναι από τις φυλές Αλμπού Νιμρ και Ουμπιάντ που ζούνε στην περιφέρεια της Ανμπάρ.

Διαβάστε ακόμα: Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε βάση με 300 Αμερικανούς πεζοναύτες

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δεν πρόκειται να δεχτώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας ζήτησε από τον Μπλίνκεν την άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr