Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λιβύη: Περίπου 50 τζιχαντιστές νεκροί από αεροπορικές επιδρομές

Λιβύη: Περίπου 50 τζιχαντιστές νεκροί από αεροπορικές επιδρομές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σαράντα με πενήντα τζιχαντιστές σκοτώθηκαν κατά τις επιδρομες μαχητικών αεροσκαφών της επίσημης κυβέρνησης της Λιβύης, που έπληξαν τη Δευτέρα στόχους εντός της χώρας και συγκεκριμένα στις πόλεις Μπεν Τζαουάντ, Ντέρνα, προπύργιο των ισλαμιστών, και στη Σύρτη, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της αεροπορίας.

Ο Σακέρ αλ Τζορούσι είπε ότι κάποια από τα πλήγματα έγιναν σε συντονισμό με την Αίγυπτο, η οποία νωρίτερα σήμερα ανακοίνωσε ότι έπληξε στόχους των τζιχαντιστών, μία ημέρα μετά την ανάρτηση ενός βίντεο στο Διαδίκτυο που δείχνει τον αποκεφαλισμό 21 Αιγύπτιων Χριστιανών από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο αλ Τζορούσι δήλωσε στο Ρόιτερς ότι οι επιδρομές στη Σύρτη και στην Μπεν Τζαουάντ πραγματοποιήθηκαν μόνο από τις δυνάμεις της Λιβύης, ενώ στη Ντέρνα σε συνεργασία με την Αίγυπτο.

Η Σύρτη και η Μπεν Τζαουάντ είναι προπύργια των δυνάμεων που πρόσκεινται στην αυτοανακηρυχθείσα κυβέρνηση της Τρίπολης, την οποία η επίσημη κυβέρνηση κατηγορεί ότι υποστηρίζεται από τους τζιχαντιστές.

“Σήμερα και αύριο θα πραγματοποιηθούν περισσότερες αεροπορικές επιδρομές σε συντονισμό με την Αίγυπτο”, δήλωσε ο διοικητής στον τηλεοπτικό σταθμό al-Arabiya.

“Υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες μεταξύ των στόχων, απώλειες σε πυρομαχικά και στα επικοινωνιακά δίκτυα των τζιχαντιστών”, δήλωσε ο ίδιος στην δημόσια τηλεόραση της Αιγύπτου. “Ο αριθμός των νεκρών δεν είναι σίγουρα μικρότερος από 40 ή 50”, πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr