Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ιταλία βλέπει μεγάλη απειλή από το Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη

Η Ιταλία βλέπει μεγάλη απειλή από το Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος δεν έκρυψε ποτέ ότι η Ιταλία και συγκεκριμένα η Ρώμη είναι στόχος του. Το Ισλαμικό Κράτος έχει διακηρύξει ότι θα καταλάβει τη Ρώμη.

Η απειλή επαναλήφθηκε και μετά τον ομαδικό αποκεφαλισμό των Αιγυπτίων Κοπτών σε ακτή στη Λιβύη. Ο επικεφαλής αποκεφαλιστής, μετά τη σφαγή, στράφηκε στη Μεσόγειο κοιτώντας προς την Ιταλία και με υψωμένο το μαχαίρι προειδοποίησε τη Ρώμη ότι το Ισλαμικό Κράτος “έρχεται” να την αλώσει.

Την Τετάρτη η Ιταλία απηύθυνε στη διεθνή κοινότητα την πλέον έντονη προειδοποίησή της για τον κίνδυνο τον οποίο αποτελεί το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο από το Ιράκ και τη Συρία έχει επεκταθεί στη Λιβύη, κάνοντας λόγο για απειλή για την ασφάλεια και τη σταθερότητα των γειτονικών κρατών.

Μιλώντας στο ιταλικό κοινοβούλιο, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Πάολο Τζεντιλόνι, έκανε λόγο για «προφανέστατο κίνδυνο» οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να ενωθούν με τοπικές ισλαμιστικές πολιτοφυλακές της Λιβύης και με εγκληματικές τοπικές συμμορίες και να ελέγξουν τη χώρα.

Προειδοποίησε ακόμη ότι ο χρόνος για τη διεθνή κοινότητα, πριν υπάρξουν μη αναστρέψιμες εξελίξεις, τελειώνει, καθώς η Λιβύη αντί να κινείται προς τη σταθερότητα, διολισθαίνει προς το χάος.

Ο ιταλικός στρατός αναλαμβάνει τη φύλαξη στόχων

Ανώτατα στελέχη της ιταλικής αστυνομίας και των ιταλικών ενόπλων δυνάμεων ενέκριναν τα βράδυ της Τρίτης ένα σχέδιο το οποίο προβλέπει να αναπτυχθούν 4.800 στρατιώτες στους δρόμους μεγάλων πόλεων όλης της Ιταλίας στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση τυχόν ενεργειών εξτρεμιστών.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο και θα αφορά στη φύλαξη κρίσιμων εγκαταστάσεων και τοποθεσιών.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης 500 στρατιωτικοί σχεδιάζεται να αναπτυχθούν στη Ρώμη, όπου ήδη άνδρες των ενόπλων δυνάμεων συμβάλλουν στη φρούρηση διπλωματικών αποστολών και κατοικιών, της συναγωγής της ιταλικής πρωτεύουσας και εβραϊκών σχολείων.

Επίσης στρατιώτες αναμένεται να τοποθετηθούν σε γνωστούς τουριστικούς προορισμούς, όπως αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία.

Τα έκτακτα αυτά μέτρα αποφασίστηκαν μετά τις επιθέσεις ενόπλων στην Κοπεγχάγη το Σάββατο, οι οποίες είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι, αλλά και εκείνες που είχαν διαπραχθεί στο Παρίσι τον περασμένο μήνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Βενετία: Με εισιτήριο 5 ευρώ η είσοδος στην πόλη για τους τουρίστες – Αντιδρούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr