Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γαλλικό αεροπλανοφόρο στον Περσικό Κόλπο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Γαλλικό αεροπλανοφόρο στον Περσικό Κόλπο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ (Charles de Gaulle) βρίσκεται στον Περσικό Κόλπο από τη Δευτέρα για να συμμετάσχει στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ.

Μάλιστα το πρώτο γαλλικό μαχητικό Rafale απονηώθηκε το πρωί της Δευτέρας για να λάβει μέρος στις αεροπορικές επιδρομές, ενώ το αεροπλανοφόρο έπλεε 200 χιλιόμετρα από την ακτή βόρεια του Μπαχρέιν, κατευθυνόμενο προς το Ιράκ.

Το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ θα παραμείνει στον Περσικό Κόλπο μέχρι τον Απρίλιο, οπότε και θα αναχωρήσει για την Ινδία για να συμμετάσχει σε προγραμματισμένες ασκήσεις.

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο κουβαλά 12 μαχητικά Rafale και 9 Super Etendard.

Η Γαλλία έχει ήδη στείλει στην περιοχή 9 Rafale και 6 Mirage τα οποία εδρεύουν σε αεροπορικές βάσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στην Ιορδανία. Επίσης έχει στείλει και ένα ιπτάμενο τάνκερ, για ανεφοδιασμό των μαχητικών της.

Τα γαλλικά μαχητικά στη Μέση Ανατολή έχουν επιχειρήσει 100 αναγνωριστικές πτήσεις και 100 αεροπορικές επιδρομές ενάντια στους τζιχαντιστές από τα μέσα Σεπτεμβρίου, υποστηρίζοντας τις ιρακινές δυνάμεις και τους Κούρδους Πεσμεργκά.

Η Γαλλία, μαζί με την Αυστραλία, είναι από τους βασικούς συντελεστές της συμμαχίας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, στην οποία συμμετέχουν συνολικά 32 κράτη. Βεβαίως η κύρια δύναμη πυρός προέρχεται από τους Αμερικανούς.

Συνολικά ο Συνασπισμός που ηγούνται οι ΗΠΑ έχει εκτελέσει περισσότερες από 2.000 αεροπορικές επιδρομές από τον Αύγουστο.

Το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ συνοδεύεται από έναν γαλλικό υποστηρικτικό στολίσκο που αποτελείται από ένα υποβρύχιο και μια αντιαεροπορική φρεγάτα, ενώ μαζί τους πλέει και μία βρετανική ανθυποβρυχιακή φρεγάτα. Ο στολίσκος έχει δύναμη 2.700 ανδρών από τους οποίους οι 2.000 είναι το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Γάλλοι υπολογίζουν ότι 150.000 Ρώσοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr