Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος προετοιμάζει εισβολή στον Λίβανο

Το Ισλαμικό Κράτος προετοιμάζει εισβολή στον Λίβανο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει για μια ακόμη φορά να εισβάλει στον Λίβανο και να ανακηρύξει στα εδάφη του “Ισλαμικό Εμιράτο”, σύμφωνα με δημοσιεύματα του λιβανέζικου Τύπου.

Το Ισλαμικό Κράτος ακόμα σκοπεύει να εξαπολύσει τρομακτικές επιθέσεις αυτοκτονίας στη Βηρυτό, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα.

Τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος “προετοιμάζουν τα στρατιωτικά τους σχέδια για να ανακηρύξουν Ισλαμικό Εμιρτάτο στον Λίβανο πολύ σύντομα”, είπαν πηγές των Αρχών Ασφαλείας στην εφημερίδα Daily Star του Λιβάνου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι τζιχαντιστές θα συστήσουν μια στρατιωτική επιτροπή αρμόδια σε “λιβανέζικα θέματα” θεωρώντας τον Λίβανο ως έδαφος της επικράτειας που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος.

Το Ισλαμικό Κράτος λέγεται ότι έχει απαιτήσει και από τους “μετριοπαθείς” αντάρτες της βόρειας Συρίας να υποστηρίξουν την εισβολή του στον Λίβανο.

Πρόσφατα, σημειώνουν οι πηγές, οπλαρχηγοί από το Ισλαμικό Κράτος επισκέφτηκαν την περιοχή του Καλαμούν, στα σύνορα Λιβάνου – Συρίας, για να εξετάσουν τον σχηματισμό στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα. Ωστόσο, αυτή η προσπάθεια δεν έχει αποδώσει, αφού δεν βρήκε υποστήριξη από τις τοπικές ομάδες που θεωρούνται φίλα προσκείμενες στο Ισλαμικό Κράτος.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι οι τζιχαντιστές στρατολογούν βομβιστές αυτοκτονίας πρόθυμους να χτυπήσουν στόχους που συγκεντρώνονται σιίτες μουσουλμάνοι στη Βηρυτό και στα νότια προάστιά της, αλλά και στόχους γαλλικών και άλλων δυτικών συμφερόντων.

Ο Λιβανέζος στρατηγός Αμπάς Ιμπραχίμ (Abbas Ibrahim), προειδοποίησε τον Ιανουάριο ότι ο αριθμός των τζιχαντιστών που συγκεντρώνονται στα σύνορα συνεχώς αυξάνεται. Όπως έχουν πληθύνει και οι μάχες μεταξύ λιβανέζικου στρατού και ενόπλων τζιχαντιστών στην παραμεθόριο.

Το τελευταίο διάστημα 700 περίπου νέοι τζιχαντιστές ορκίστηκαν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, με τη δύναμη πλέον που έχει δημιουργηθεί να υπερβαίνει τους 1.000 τζιχαντιστές στα σύνορα Λιβάνου – Συρίας.

Την ίδια ώρα οι χριστιανοί του Λιβάνου εξοπλίζονται, σχηματίζοντας πολιτοφυλακές, για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Times Λονδίνου: Το σχέδιο της Χαμάς για μυστική βάση στην Τουρκία – Εκπαίδευση πυρήνων για επιθέσεις σε Ισραήλ

Χεζμπολάχ: Ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση στο Ισραήλ στην οποία τραυματίστηκαν 4 στρατιώτες

Γάζα: Σχεδόν 360.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Ράφα μετά την ισραηλινή εντολή εκκένωσης

Μητσοτάκης για Χαμάς: «Είναι τρομοκρατική οργάνωση» – Ερντογάν: «Είναι αντιστασιακή»

Ο Λίβανος από την Τρίτη 14/5 «επιστρέφει» Σύρους πρόσφυγες στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr