ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κασουλίδης για Κυπριακό: Με απειλές και παραβάσεις, δεν γίνεται διάλογος

Κασουλίδης για Κυπριακό: Με απειλές και παραβάσεις, δεν γίνεται διάλογος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις ΗΠΑ βρέθηκε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης όπου είχε συνάντηση με την Αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδια για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ. Στο τετ α τετ που είχαν οι δύο πλευρές στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο κ. Κασουλίδης επεσήμανε ότι με «απειλές και παραβιάσεις» των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας «δεν μπορεί να γίνει διάλογος».

Ο κ. Κασουλίδης, όπως ανέφερε διπλωματική πηγή, παρουσίασε τις θέσεις της Λευκωσίας και αναφέρθηκε στο «τι πρέπει να προηγηθεί» για να γίνει εφικτή η επανέναρξη των συνομιλιών.

Κατά τη συνάντηση, η οποία διήρκησε μία ώρα, συζητήθηκαν αρκετά θέματα, καθώς και «κάποια παράπονα» της αμερικανικής πλευράς για την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου Αναστασιάδη στη Μόσχα.

Επίσης, ο κ. Κασουλίδης αναφέρθηκε και σε «παράπονα» της κυπριακής κυβέρνησης που αφορούν την αμερικανική στάση σε σχέση με τις τουρκικές παραβιάσεις της κυπριακής ΑΟΖ, καθώς και για τα χθεσινά σχόλια που έκανε ο Αμερικανός πρέσβης στη Λευκωσία, Τζον Κόνιγκ, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, στα οποία αναφερόταν στην επίσκεψη του κ. Αναστασιάδη στη Ρωσία και στη δολοφονία του πολιτικού Μπόρις Νεμτσόφ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

NYT: «Ψυχρός πόλεμος» στο διάστημα – Μάχες για βάσεις και φυσικούς πόρους στη Σελήνη

Η CIA συγκρότησε μυστικά ειδική ομάδα για την άσκηση πιέσεων με στόχο την αλλαγή καθεστώτος στην Κούβα

Ορμούζ: Το Ιράν εξετάζει πρόστιμα σε αμερικανικά και ισραηλινά πλοία που θα το διασχίζουν

Η ΕΛ.Α.Σ. προειδοποιεί τον Μητσοτάκη: Σε έναν πόλεμο οι πυρηνικές εγκαταστάσεις μπορούν να γίνουν στόχος του εχθρού

Ιρανικό τελεσίγραφο στον Τραμπ: «Αν μας χτυπήσετε, τινάζουμε στον αέρα την ενέργεια του Κόλπου»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr