Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι του Ιράκ αναμένουν διαταγές για να επιτεθούν στο Ισλαμικό Κράτος

Οι Κούρδοι του Ιράκ αναμένουν διαταγές για να επιτεθούν στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρώην υπουργός των Πεσμεργκά, της Περιφερειακής Κυβέρνησης των Κούρδων στο Ιράκ, Τζαφάρ Σεΐκ Μουσταφά, δήλωσε ότι οι δυνάμεις των Πεσμεργκά στο Κιρκούκ είναι προετοιμασμένες και αναμένουν εντολή ανά πάσα στιγμή από τον ανώτατο διοικητή των Πεσμεργκά, Πρόεδρο Μασούντ Μπαρζανί, να εξαπολύσουν μεγάλης κλίμακας επίθεση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

“Οι δυνάμεις των Πεσμεργκά στην επαρχία του Κιρκούκ είναι πάντα έτοιμες να εξαπολύσουν αιφνιδιαστική επίθεση και αναμένουν εντολές να προελάσουν και να απελευθερώσουν εδάφη από το Ισλαμικό Κράτος. Σχεδιάζουμε να απομακρύνουμε την απειλή των τζιχαντιστών από τις επαρχίες Κιρκούκ και Νταγκούγκ”, είπε μιλώντας στο Πρακτορείο Ειδήσεων Αναντολού.

Και συνέχισε: “Τις επόμενες ημέρες αναμένουμε μεγάλες επιτυχίες στο πεδίο της μάχης. Το Ισλαμικό Κράτος θα ηττηθεί και περιοχές που τώρα βρίσκονται υπό την κατοχή του στο Κιρκούκ και στην Τικρίτ θα απελευθερωθούν”.

Ο Μουσταφά είπε ότι όλες οι δυνάμεις των Πεσμεργκά αναμένουν την κατάλληλη στιγμή και τις εντολές.

Σχολιάζοντας τη συμμετοχή των Πεσμεργκά στην επιχείριση απελευθέρωσης της Μοσούλης, είπε: “Ένα τέτοιο ζήτημα πρέπει να συζητηθεί στην κάθε λεπτομέρεια. Όσο οι τζιχαντιστές παραμένουν σε περιοχές κοντά στο Κουρδιστάν συνιστούν σοβαρή απειλή. Η συμμετοχή των κουρδικών δυνάμεων στην εκστρατεία απελευθέρωσης της Μοσούλης θα αποτρέψει το Ισλαμικό Κράτος από το να μας επιτεθεί”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ

Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ

Οι Κούρδοι της Συρίας (Ροζάβα) συναντήθηκαν με τον Μασούντ Μπαρζανί – Γάλλος ΥΠΕΞ: «Η Γαλλία στεκόταν πάντα στο πλευρό του κουρδικού λαού και θα συνεχίσει να το πράττει»

Συνάντηση αρχηγού των SDF με τον Γάλλο Υπ. Εξωτερικών στην Ερμπίλ για την ασφάλεια και την εφαρμογή της συμφωνίας των Κούρδων με τη Δαμασκό

Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικό τέμενος στο Ισλαμαμπάντ – Τουλάχιστον 31 νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr