Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστικό μακελειό σε εστιατόριο Ευρωπαίων στο Μάλι – 5 νεκροί

Τζιχαντιστικό μακελειό σε εστιατόριο Ευρωπαίων στο Μάλι – 5 νεκροί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τρεις Ευρωπαίοι, μεταξύ αυτών ένας Γάλλος και δύο Βέλγοι, και δύο Μαλινέζοι σκοτώθηκαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο σε επίθεση που σημειώθηκε σε δημοφιλές εστιατόριο στο Μπαμακό (Bamako), την πρωτεύουσα του Μάλι (πρώην γαλλικό Σουδάν) στην Αφρική.

Όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία του Μάλι ένοπλοι εισέβαλαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα, στο εστιατόριο La Terrasse, που βρίσκεται σε μια περιοχή του Μπαμακό όπου συχνάζουν αλλοδαποί, και άνοιξε πυρ. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι κρατούνται δύο ύποπτοι για την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση.

«Πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, παρόλο που περιμένουμε διευκρινίσεις. Σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό, υπάρχουν τέσσερις νεκροί: ένας Γάλλος, ένας Βέλγος και δύο Μαλινέζοι», δήλωσε αστυνομικός που βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης.

Μια πηγή από νοσοκομείο του Μπαμακό επεσήμανε λίγο αργότερα ότι ένας τρίτος Ευρωπαίος, η εθνικότητα του οποίου δεν είχε αρχικά γίνει γνωστή, πέθανε λίγο αφού διακομίστηκε εκεί. Επιπλέον υπάρχουν οκτώ τραυματίες, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

Πυροσβέστες εθεάθησαν να βγάζουν από το εστιατόριο ένα φορείο με τη σορό του Γάλλου. Σε έναν δρόμο δίπλα στο μπαρ του εστιατορίου κείτονταν στο έδαφος οι σοροί ενός αστυνομικού και ενός φύλακα μιας κατοικίας, ενώ λίγο πιο μακριά βρισκόταν η σορός του Βέλγου.

Η γαλλική πρεσβεία στο Μπαμακό εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας από τους Γάλλους πολίτες που ζουν στην πόλη να είναι προσεκτικοί.

Εξάλλου ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατήγγειλε «με τον πιο έντονο τρόπο τη δειλή αυτή επίθεση», σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Το Μάλι είναι θέατρο εθνοτικών συγκρούσεων και μιας ισλαμιστικής εξέγερσης και προσπαθεί να ξαναβρεί τη σταθερότητα και την ειρήνη μετά το πραξικόπημα του 2012.

twitter_maliΗ φωτογραφία αυτή αναρτήθηκε στο Twitter και δείχνει νεκρό έναν Ευρωπαίο στο εστιατόριο στην πρωτεύουσα Μάλι όπου συνέβη το μακελειό.

Ο Βέλγος υπουργός Εξωτερικών καταδίκασε κι αυτός με τη σειρά του το Σάββατο τη «δειλή και απεχθή» επίθεση που σημειώθηκε τη νύχτα σε εστιατόριο του Μπαμακό και κόστισε τη ζωή σε τρεις Ευρωπαίους και δύο Μαλινέζους.

Ο Ντιντιέ Ρέιντερς επιβεβαίωσε ότι ένας Βέλγος είναι μεταξύ των θυμάτων, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρίγα.

«Καταγγέλλω και καταδικάζω και πάλι αυτό τον δειλό και απεχθή τρόμο που χτύπησε το Μπαμακό», υπογράμμισε ο Ρέιντερς. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ενδέχεται να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», πρόσθεσε.

«Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα και τις οικογένειές και τους συγγενείς τους, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους, όμως έχουμε επίσης και έναν συμπατριώτη μας νεκρό», σημείωσε ο Ρέιντερς, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να βοηθήσουμε τις αρχές του Μαλί να επαναφέρουν την τάξη. Είναι καταστροφικό να βλέπουμε σε πολλές περιοχές του κόσμου αυτόν τον τρόμο να συνεχίζει να χτυπά με δειλία», κατέληξε ο Βέλγος υπουργός.

Η Γαλλία έχει αναπτύξει στη δυτική Αφρική περισσότερους από 3.000 στρατιώτες στο πλαίσιο της επιχείρησης για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών ομάδων που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.

mali_map

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr