Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βομβαρδίστηκε διυλιστήριο που κατέχει το Ισλαμικό Κράτος

Βομβαρδίστηκε διυλιστήριο που κατέχει το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μαχητικά αεροσκάφη του διεθνούς Συνασπισμού που βομβαρδίζει το Ισλαμικό Κράτος χτύπησαν την Κυριακή διυλιστήριο πετρελαίου το οποίο κατέχουν οι τζιχαντιστές κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, σκοτώνοντας 30 ανθρώπους.

Μεταξύ των νεκρών είναι εργάτες του διυλιστηρίου και τζιχαντιστές.

Το διυλιστήριο που χτυπήθηκε από τα συμμαχικά αεροσκάφη βρίσκεται βορειοανατολικά της πόλης Τελ Αμπγιάντ κοντά στα τουρκικά σύνορα

Ερωτηθείς σχετικά με την αεροπορική επιδρομή στο διυλιστήριο ένας εκπρόσωπος της Task Force των Ηνωμένων Πολιτειών, της διοίκησης που ηγείται του διεθνούς συνασπισμού δήλωσε:

«Όταν ο ισχυρισμός για τις απώλειες αμάχων που προκλήθηκαν από τις αμερικανικές ή συμμαχικές δυνάμεις κριθεί αξιόπιστος θα ξεκινήσει διεξοδική έρευνα για να καθοριστεί τι ακριβώς έχει συμβεί και να εξεταστούν οι παράμετροι που περιβάλουν την υπόθεση».

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι συμμαχικές δυνάμεις είχαν λάβει «σημαντικά μέτρα με στόχο να μειωθούν οι απώλειες μεταξύ των αμάχων κατά τη διεξαγωγή των επιχειρήσεων, καθώς και οι παράπλευρες απώλειες».

Τα εδάφη που ελέγχει στη βόρεια και ανατολική Συρία το Ισλαμικό Κράτος περιλαμβάνουν περιοχές με πετρελαιοπηγές και διυλιστήρια μέσω των οποίων χρηματοδοτούνται οι τζιχαντιστές.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών εκτίμησε ότι τα έσοδα που έχει το Ισλαμικό Κράτος από το πετρέλαιο κυμαίνονται μεταξύ 846 χιλιάδων δολαρίων και 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων την ημέρα.

Αλλά το Πεντάγωνο εκτιμά πλέον ότι το πετρέλαιο δεν είναι η κύρια πηγή εσόδων για τους τζιχαντιστές καθώς οι αεροπορικές επιδρομές στις εγκαταστάσεις πετρελαίου και η κατρακύλα στις παγκόσμιες τιμές έχουν πλήξει τις πωλήσεις του μαύρου χρυσού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr