Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος “μαζεύει” νέους με το ζόρι και τους στέλνει στο μέτωπο

Το Ισλαμικό Κράτος “μαζεύει” νέους με το ζόρι και τους στέλνει στο μέτωπο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει το παιδομάζωμα στη Ράκα της Συρίας. Νέοι συλλαμβάνονται στα καλά καθούμενα και τους γίνεται προπαγάνδα ώστε να δεχθούν να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος.

Τις τελευταίες εβδομάδες το Ισλαμικό Κράτος προβαίνει σε “τυχαίες” συλλήψεις στο δρόμο, ανθρώπων που έχουν παραβιάσει κάποιον υποτιθέμενο ισλαμικό νόμο. Αν και στην πραγματικότητα οι συλληφθέντες δεν έχουν διαπράξει κάποια παρανομία, το Ισλαμικό Κράτος τους πιάνει, με μια ιδιαίτερη προτίμηση στους νεαρούς άνδρες.

Οι νεαροί οδηγούνται σε κρατητήρια όπου τους φέρονται καλά. Τους δίνουν φαγητό και δεν τους χτυπάνε. Εκεί, στην… ωραία ατμόσφαιρα, εμφανίζεται κάποια στιγμή προσηλυτιστής από το Ισλαμικό Κράτος και αρχίζει και τους βγάζει κήρυγμα ότι πρέπει να ενταχθούν στους τζιχαντιστές και να πολεμήσουν προς υπεράσπιση της θρησκείας.

Ωστόσο, επειδή οι τζιχαντιστές θέλουν να έχουν την κοινή γνώμη της Ράκα “ήσυχη” δεν προβαίνουν σε υποχρεωτική στρατολόγηση. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι συλληφθέντες ακόμα μπορούν να επιλέξουν και δεν εντάσσονται στο Ισλαμικό Κράτος. Όσοι αρνούνται να στρατολογηθούν, την επόμενη ημέρα αφήνονται ελεύθεροι να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Σε άλλες περιπτώσεις το Ισλαμικό Κράτος για να δελεάσει τους νεαρούς, όταν το κήρυγμα δεν έχει αποτέλεσμα, τους δίνει χρήματα και τους υπόσχεται γάμο με κάποια ωραία σκλάβα, εάν δεχθούν να πολεμήσουν για την οργάνωση.

Στη Μοσούλη στο Ιράκ η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Εκεί το Ισλαμικό Κράτος προχωρά σε υποχρεωτική επιστράτευση και μαζεύει τυχαία νέους από τον δρόμο. Μάλιστα έχουν γίνει πολλές καταγγελίες ότι το Ισλαμικό Κράτος έστειλε στα μέτωπα ενάντια στους Κούρδους παιδιά, ηλικίας 15 και 16 ετών, που είχαν επιστρατεύσει με τη βία.

Όσοι νέοι προσπαθήσουν να λιποτακτήσουν και συλληφθούν εκτελούνται από το Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr