Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ιρακινές δυνάμεις σφίγγουν την πολιορκία στο Ισλαμικό Κράτος στην Τικρίτ

Οι ιρακινές δυνάμεις σφίγγουν την πολιορκία στο Ισλαμικό Κράτος στην Τικρίτ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ιρακινός τακτικός στρατός και η παραστρατιωτική σιιτική πολιτοφυλακή ανακατέλαβαν ένα προάστιο στο βόρειο άκρο της Τικρίτ από το Ισλαμικό Κράτος.

Η πόλη – προάστιο της Τικρίτ, Αλ Αλάμ, είναι το τελευταίο προπύργιο που κατείχε το Ισλαμικό Κράτος που έπρεπε να εκκαθαριστεί πριν οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι παραστρατιωτικοί μπορέσουν να μπουν στην ίδια την Τικρίτ, η οποία κατέχεται από το καλοκαίρι από το Ισλαμικό Κράτος.

alalam_1

Στρατιωτικοί διοικητές δήλωσαν ότι τζιχαντιστές παραμένουν σε σπίτια στον βόρειο τομέα της Αλ Αλάμ, ωστόσο ο στρατός και η μεγαλύτερη σιιτική πολιτοφυλακή έχουν ανακαταλάβει το κέντρο της πόλης και ετοιμάζονται για οδομαχίες προκειμένου να καταλάβουν τις υπόλοιπες συνοικίες.

«Ελεύθεροι σκοπευτές και ναρκοθετημένα σημεία επιβραδύνουν την προέλασή μας για να θέσουμε υπό πλήρη έλεγχο όλα τα μέρη της πόλης», δήλωσε ο διοικητής του στρατού Ουισάμ Ιμπραχίμ μιλώντας από την Αλ Αλάμ. «Περιμένουμε στρατιωτικά ελικόπτερα για να διασφαλίσουν μια ήπια προέλαση των στρατευμάτων μας».

Η μάχη για την Τικρίτ θα καθορίσει οποιοδήποτε στρατιωτικό σχέδιο για την προώθηση των ιρακινών δυνάμεων βορειότερα και την ανακατάληψη της Μοσούλης, τη μεγαλύτερη πόλη που τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών από τον Ιούνιο του 2014.

Η εκστρατεία για την ανακατάληψη της Τικρίτ, που άρχισε πριν από μία εβδομάδα. Είναι η μεγαλύτερη πολεμική επιχείριση που διεξάγουν οι Ιρακινοί από τότε που το Ισλαμικό Κράτος προέλασε στο βορρά πέρυσι και η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα ανατρέψει την πορεία των τζιχαντιστών.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει ενισχύσει τις δυνάμεις του στην Τικρίτ από άλλες περιοχές του αυτοαποκαλούμενου χαλιφάτου του, βορειότερα, όπου δέχεται από χθες επίθεση από τις κουρδικές δυνάμεις γύρω από την πλούσια σε πετρέλαιο πόλη Κιρκούκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr