Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιρακινοί πολιτοφύλακες εκδικούνται αμάχους για συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος

Ιρακινοί πολιτοφύλακες εκδικούνται αμάχους για συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρακολουθεί με προσοχή καταγγελίες ότι οι Σιίτες Ιρακινοί πολιτοφύλακες, που εξοπλίζονται και χρηματοδοτούνται από το Ιράν, και μάχονται με τον ιρακινό στρατό στην επιχείριση απελευθέρωσης της Τικρίτ από το Ισλαμικό Κράτος, ότι έχουν προβεί σε βασανιστήρια και εκτελέσεις Σουνιτών Ιρακινών κατοίκων της Τικρίτ και της ευρύτερης επαρχίας Σαλαχαντίν.

Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι εάν οι καταγγελίες ότι οι Σιίτες πολιτοφύλακες διαπράττουν εγκλήματα σαν των τζιχαντιστών, που πολεμούν, τότε οι ΗΠΑ θα αναστείλουν κάθε στρατιωτική βοήθεια στον στρατό του Ιράκ.

Τη Δευτέρα βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube δείχνει έναν άνδρα μέσα από αυτοκίνητο να παροτρύνει Σιίτες να βάλουν φωτιά στο χωριό Αμπού Ατζέλ, με τις φλόγες αμέσως μετά να καταπίνουν τα σπίτια.

Το εν λόγω χωριό βρίσκεται στα ανατολικά της Τικρίτ. Πρόσφατα ο Ιρακινός πρωθυπουργός Χαϊντάρ Αμπάντι προειδοποίησε τους Σιίτες πολιτοφύλακες και τον στρατό του Ιράκ να μην προβούν σε πράξεις εκδίκησης ή βασανισμού κατοίκων στην Τικρίτ, που θα θεωρηθούν συνεργάτες ή υποστηρικτές των τζιχαντιστών.

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι θα τιμωρήσει τους άνδρες του θα διαπράξουν εγκλήματα πολέμου εις βάρος των κατοίκων της πόλης.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν κατηγορήσει τους Σιίτες πολιτοφύλακες για εκτελέσεις, βασανιστήρια και λεηλασίες εις βάρος του πληθυσμού της Τικρίτ.

Οι 30.000 άνδρες που συμμετέχουν στην πολιορκία της Τικρίτ είναι ιρακινός στρατός, αστυνομία, παραστρατιωτικοί Σιίτες πολιτοφύλακες, εθελοντές από αραβικές ιρακινές φυλές και κάποιοι Ιρανοί στρατιώτες. Η μάχη εποπτεύεται από τον Ιρανό στρατηγό Κασέμ Σολεϊμάνι.

Να πούμε εδώ ότι οι Κούρδοι Πεσμεργκά, αν και πολεμούν στο ίδιο πλευρό με τους Σιίτες πολιτοφύλακες, έχουν καταγγείλει πολλές φορές ότι η σιιτική πολιτοφυλακή δεν διαφέρει και σε πολλά από το Ισλαμικό Κράτος, σε βιαιότητες, συμπεριφορά και διάπραξη εγκλημάτων πολέμου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Την ίδια ημέρα που το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ στο εσωτερικό του προχώρησε σε μαζικές συλλήψεις γυναικών

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Πρόεδρος Ισραήλ: Η «αυτοκρατορία του κακού» με επικεφαλής το Ιράν είναι η απειλή

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr