Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι δύο τζιχαντιστές του μακελειού στην Τυνησία είχαν εκπαιδευτεί στη Λιβύη

Οι δύο τζιχαντιστές του μακελειού στην Τυνησία είχαν εκπαιδευτεί στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη Λιβύη είχαν λάβει στρατιωτική εκπαίδευση οι δύο τζιχανιστές από το Ισλαμικό Κράτος υπεύθυνοι για το μακελειό στου Μουσείο Μπαρντό της Τύνιδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Επικρατείας της Τυνησίας, αρμόδιου για θέματα ασφαλείας, Ραφίκ Σέλι, οι “δύο εξτρεμιστές σαλαφιστές τακφίρι. (σ.σ. Οι μετριοπαθείς ισλαμιστές αποκαλούν τους τζιχαντιστές “τακφίρι”, δηλαδή “αιρετικούς”). Τον περασμένο Δεκέμβριο έφυγαν παράνομα από τη χώρα με προορισμό τη Λιβύη και εκπαιδεύτηκαν στα όπλα στη Λιβύη”, πριν επιστρέψουν στην Τυνησία, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο AlHwar Ettounsi.

Οι τυνησιακές Αρχές έδωσαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα τα ονόματα των δύο δραστών. Πρόκειται για τους Γιασίν Αμπίντι και Χάτεμ Χαχνάουι, τους οποίους βλέπετε νεκρούς στην κεντρική φωτογραφία.

“Δεν διαθέτουμε λεπτομερή στοιχεία, αλλά υπάρχουν (στη Λιβύη) στρατόπεδα εκπαίδευσης για τους Τυνήσιους στη Σαμπράτα, τη Βεγγάζη, τη Ντέρνα”, πρόσθεσε. Η Ντέρνα, λιμάνι στη Μεσόγειο, είναι προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη.

Οι δύο δράστες ήταν ύποπτοι και “ανήκαν σε εν υπνώσει πυρήνες, που σχηματίζονται από άτομα που κυκλοφορούν στις πόλεις, γνωστά, για τα οποία γννωρίζουμε ότι είναι τακφίρι, κατά συνέπεια, γνωρίζουμε ότι είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις, αλλά πρέπει να συγκεντρώσουμε τα στοιχεία για να προχωρήσουμε σε μία σύλληψη”, είπε ο υπουργός.

Εκατοντάδες Τυνήσιοι που έχουν πολεμήσει στο Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη στις τάξεις τζιχαντιστικών οργανώσεων όπως είναι το Ισλαμικό Κράτος, έχουν επιστρέψει στη χώρα και θεωρούνται από τις τυνησιακές υπηρεσίες ασφαλείας ως μία από τις κυριότερες απειλές για την εθνική ασφάλεια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον ηγέτη της τρομοκρατικής Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη

Οι Κούρδοι (SDF) συνέλαβαν 38 μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Β/Α Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr