Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη σφαγή στην Υεμένη – Στους 142 οι νεκροί

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη σφαγή στην Υεμένη – Στους 142 οι νεκροί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις τρομακτικές επιθέσεις αυτοκτονίας που εξαπέλυσαν βομβιστές – φενταγίν σε δύο τζαμιά Σιιτών στην Υεμένη την Παρασκευή.

Μέχρι και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές έχουν καταμετρηθεί 142 νεκροί από τις τζιχαντιστικές επιθέσεις ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 351.

Αναλυτικά, δύο τζαμιά στη Σαναά, πρωτεύουσα της Υεμένης, δέχθηκαν τριπλή επίθεση βομβιστών αυτοκτονίας την Παρασκευή.

Στα τζαμιά που ανατινάχτηκαν οι τζιχαντιστές είχαν συγκεντρωθεί για να προσευχηθούν στελέχη των πανίσχυρων Σιιτών πολιτοφυλάκων Χούτι, ορκισμένων εχθρών της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους.

yemeni_1

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και μια τέταρτη επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε μπροστά σε ένα τζαμί στη Σαάντα, στο βόρειο τμήμα της χώρας, σε μια περιοχή που αποτελεί προπύργιο των Χούτι.

Πρόκειται για τις πρώτες επιθέσεις την ευθύνη για τις οποίες αναλαμβάνει το Ισλαμικό Κράτος στην Υεμένη, όπου μέχρι τώρα η τζιχαντιστική οργάνωση που είχε εδραιωμένη παρουσία ήταν η Αλ Κάιντα, η οποία έχει διαπράξει πολλές φορές στο παρελθόν πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον των Χούτι και των δυνάμεων ασφαλείας.

Στο δελτίο τύπου, η «επαρχία της Σαναά» του Ισλαμικού Κράτος διαβεβαιώνει ότι αυτές οι σημερινές επιθέσεις δεν αποτελούν παρά «την κορυφή του παγόβουνου» και ότι θα ακολουθήσουν και άλλες εναντίον των Χούτι.

Η τζιχαντιστική οργάνωση από την πλευρά της υποστήριξε ότι ενεπλάκησαν 5 βομβιστές αυτοκτονίας: 4 εξ αυτών πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι στα δύο τεμένη στη Σαναά και ένας πέμπτος στη Σαάντα.

yemeni_2

Δύο ημέρες νωρίτερα το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για άλλη μία επίθεση, εκείνη εναντίον του Μουσείου Μπάρντο στην Τυνησία όπου έχασαν την ζωή τους 22 άνθρωποι, περιλαμβανομένων 20 τουριστών.

yemeni_3

Η Ουάσινγκτον από την πλευρά της δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι το Ισλαμικό Κράτος ευθύνεται για τις επιθέσεις βομβιστών αυτοκτονίας εναντίον δύο τεμενών στη Σανάα, από τις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 142 άνθρωποι.

Ο Τζος Έρνεστ, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, δήλωσε ότι δεν έχει εξακριβωθεί καμία ξεκάθαρη επιχειρησιακή σύνδεση μεταξύ των δραστών των σημερινών επιθέσεων στην Υεμένη και το Ισλαμικό Κράτος, που δρα κυρίως στο Ιράκ και τη Συρία.

Παράλληλα ο Έρνεστ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ «καταδικάζουν έντονα» τις επιθέσεις.

Στο μεταξύ ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν σημείωσε ότι «καταδικάζει έντονα» για τις επιθέσεις, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπός του Φαρχάν Χακ.

Ο Μπαν κάλεσε όλους τους πρωταγωνιστές της κρίσης αυτής «να σταματήσουν αμέσως κάθε εχθρική ενέργεια και να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση».

Επίσης ζήτησε «να σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους να επιλύσουν τις διαφορές τους ειρηνικά», στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που διεξάγεται υπό την αιγίδα του αντιπροσώπου του ΟΗΕ στην Υεμένη Τζαμάλ Μπενομάρ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr