Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος δημοσίευσε λίστα με 100 στόχους μέσα στις ΗΠΑ

Το Ισλαμικό Κράτος δημοσίευσε λίστα με 100 στόχους μέσα στις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος ανάρτησε στο διαδίκτυο ονόματα, διευθύνσεις και φωτογραφίες 100 μελών των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και κάλεσε τους μοναχόλυκους “αδελφούς που κατοικούν στην Αμερική” να τούς σκοτώσουν.

Μοναχόλυκοι ονομάζονται εκείνοι οι τζιχαντιστές που δεν ανήκουν σε κάποιον πυρήνα ή οργάνωση. Είναι καθημερινοί άνθρωποι, συνήθως υπεράνω πάσης υποψίας, οι οποίοι έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί από μόνοι τους. Είναι οπαδοί του Ισλαμικού Κράτους και επιλέγουν με δική τους πρωτοβουλία ποιον, που και πότε θα χτυπήσουν δίχως να βρίσκονται σε συντονισμό με κάποιο κέντρο συντονισμού ή λήψης αποφάσεων. Τα τζιχαντιστικά χτυπήματα στον Καναδά τον Οκτώβριο ήταν ενέργειες μοναχόλυκων.

ISIS-Sword-Gun Το κείμενο που ανάρτησε το Ισλαμικό Κράτος συνοδεύεται και από αυτή την εικόνα, που προτρέπει τους μοναχόλυκους να σκοτώσουν τους Αμερικανούς στρατιωτικούς όπου τους πετύχουν. Ωστόσο, μέσα στο κείμενο οι μοναχόλυκοι τζιχαντιστές παροτρύνονται να αποκεφαλίσουν τους στρατιωτικούς μέσα στα σπίτια τους

Το Πεντάγωνο δήλωσε ότι εξετάζει την υπόθεση. “Δεν είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω την αξιοπιστία της πληροφορίας, αλλά την εξετάζουμε”, δήλωσε αξιωματούχος του Πενταγώνου που δεν κατονομάζεται.

“Πάντοτε ενθαρρύνουμε το προσωπικό μας να εκτελεί τις κατάλληλες ενέργειες ασφαλείας και να εφαρμόζει τις διαδικασίες προστασίας”, πρόσθεσε ο αξιμωατούχος.

Στο δημοσίευμα, μία ομάδα χάκερ που αποκαλείται “Islamic State Hacking Division” αναφέρει στα αγγλικά ότι παραβιάσθηκαν πολλοί στρατιωτικοί servers, βάσεις δεδομένων και emails και ότι δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία που αφορούν 100 μέλη των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ ώστε “μοναχόλυκοι” να τους εντοπίσουν και να τους σκοτώσουν.

Σύμφωνα με τους New York Times, δεν φαίνεται ότι οι πληροφορίες έχουν υποκλαπεί από servers της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Επικαλούμενη μη κατονομαζόμενο αξιωματούχο του αμερικανικού Πενταγώνου η εφημερίδα αναφέρει ότι οι εν λόγω πληροφορίες είναι δυνατόν να βρεθούν σε δημόσια αρχεία, σε ιστοσείδες αναζήτησης διευθύνσεων κατοικιών και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αξιωματούχοι δήλωσαν στην εφημερίδα ότι ο κατάλογος μοιάζει να καταρτίσθηκε με βάση πρόσωπα που αναφέρονται σε άρθρα σχετικά με τις αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Αυτό είναι το κείμενο των τζιχαντιστών χάκερ, όπως αναρτήθηκε στο διαδίκτυο:

isis_list

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Πώς η Κίνα κρατάει «ζωντανή» τη ρωσική οικονομία

Ποιές χώρες σταμάτησαν να εξοπλίζουν το Ισραήλ και ποιές συνεχίζουν

Καταγγελίες για σεξουαλικά εγκλήματα κατά του μάγου Κόπερφιλντ – Τις νάρκωνε πριν επιτεθεί

Απαγορεύτηκε η εισαγωγή ρωσικού ουρανίου στις ΗΠΑ

Times Λονδίνου: Το σχέδιο της Χαμάς για μυστική βάση στην Τουρκία – Εκπαίδευση πυρήνων για επιθέσεις σε Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr