Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα” για το χαμένο αεροσκάφος της Malaysia Airlines

“Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα” για το χαμένο αεροσκάφος της Malaysia Airlines
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του Boeing της Malaysia Airlines με που χάθηκε στην περιοχή μεταξύ της Κουάλα Λουμπούρ και του Πεκίνου νωρίς το πρωί του Σαββάτου, με 239 επιβαίνοντες.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνών, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, μεταξύ των οποίων και αυτό της αεροπειρατείας, ενώ οι αρχές του Βιετνάμ δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν από αεροσκάφος έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της νήσου Θο Τσου συνδέονται με τη συγκεκριμένη πτήση.

Νωρίτερα, υψηλόβαθμος αξιωματούχος είχε αναφέρει στο πρακτορείο Reuters ότι οι αρχές που ερευνούν την εξαφάνιση του Boeing έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους στην πιθανότητα το αεροσκάφος να διαλύθηκε εν πτήσει.
«Το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να βρούμε συντρίμμια μέχρι τώρα φαίνεται να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το αεροπλάνο ενδεχομένως να διαλύθηκε στα 35.000 πόδια», είπε η ίδια πηγή που συμμετέχει στις έρευνες στη Μαλαισία.

Εάν το αεροπλάνο είχε καταπέσει ανέπαφο στη θάλασσα από αυτό το ύψος και διαλυόταν κατά την πρόσκρουσή του στην επιφάνεια της θάλασσας, τα σωστικά συνεργεία θα είχαν εντοπίσει συγκεντρωμένα κάποια συντρίμμια, εκτίμησε.
Διατηρώντας την ανωνυμία του και απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει πιθανότητα να σημειώθηκε έκρηξη στο αεροσκάφος, ο ίδιος αξιωματούχος απάντησε ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ενδείξεις δολιοφθοράς και ότι το Boeing θα μπορούσε να έχει διαλυθεί εξαιτίας μηχανικής βλάβης.

Δεν έχει ζητηθεί η βοήθεια του FBI

Στην Κουάλα Λουμπούρ αναμένεται να φτάσουν σήμερα μέλη του αμερικανικού Συμβουλίου Ασφαλείας Μεταφορών (NTSB), της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας καθώς και της εταιρείας Boeing, ενώ δεν έχει ζητηθεί, μέχρι στιγμής, η βοήθεια του FBI ή του αμερικανικού υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, όπως δήλωσε στο Reuters αμερικανός αξιωματούχος.

«Είναι μια μικρή ομάδα», δήλωσε η εκπρόσωπος του NTSB, Κέλι Νάντελ, ωστόσο δεν διευκρίνισε τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που συμμετέχουν στην ομάδα. «Είναι αρκετοί ώστε να υπάρχει βοήθεια και να είναι σε θέση να κινητοποιηθούν άμεσα εάν καταφέρουν να εντοπίσουν το αεροσκάφος», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η πτήση 370 της Malaysia Airlines χάθηκε από τα ραντάρ ενώ πετούσε στα 35.000 πόδια στην περιοχή μεταξύ της Κουάλα Λουμπούρ και του Πεκίνου νωρίς το πρωί του Σαββάτου, ωστόσο οι ομάδες έρευνας και διάσωσης δεν έχουν ακόμη εντοπίσει συντρίμμια στη θαλάσσια περιοχή πάνω από την οποία πετούσε το αεροσκάφος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr