Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος γίνεται κάθε ημέρα και πιο δυνατό, λέει ο Άσαντ

Το Ισλαμικό Κράτος γίνεται κάθε ημέρα και πιο δυνατό, λέει ο Άσαντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ολοένα και περισσότεροι εθελοντές εντάσσονται στο Ισλαμικό Κράτος από όταν ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις της διεθνούς συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, υποστήριξε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Ερωτηθείς κατά πόσο έχουν ωφελήσει την κυβέρνηση και τη χώρα του οι αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιούνται από τον Σεπτέμβριο στη Συρία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, ο Άσαντ δήλωσε στην εκπομπή 60 Minutes του τηλεοπτικού δικτύου CBS: «Ορισμένες φορές τα οφέλη είναι σε τοπικό επίπεδο, ωστόσο εάν θέλουμε να μιλήσουμε γενικώς για το Ισλαμικό Κράτος, στην πραγματικότητα η δράση του έχει επεκταθεί από τότε που ξεκίνησαν οι αεροπορικές επιδρομές».

Ο Άσαντ, οι δυνάμεις του οποίου μάχονται εναντίον των τζιχαντιστών από το 2011, δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που μεταδόθηκε την Κυριακή ότι σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις το Ισλαμικό Κράτος έχει προσελκύσει στη Συρία και μέσα σε διάστημα μόλις ενός μηνός περίπου 1.000 μέλη.

«Και στο Ιράκ –και εκεί επεκτείνονται- στη Λιβύη –και αλλού- οργανώσεις προσκείμενες στην Αλ Κάιντα έχουν δηλώσει την πίστη τους στο Ισλαμικό Κράτος. Έτσι έχει η κατάσταση», δήλωσε ο Άσαντ.

Ερωτηθείς κάτω υπό ποίες συνθήκες θα εγκατέλειπε την εξουσία, ο πρόεδρος της Συρίας δήλωσε: «Όταν δεν έχω πλέον τη στήριξη του λαού. Όταν δεν θα αντιπροσωπεύω τα συριακά συμφέροντα και τις αξίες».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς προσδιορίζει την υποστήριξη προς το πρόσωπό του, είπε: «Δεν το προσδιορίζω. Διαισθάνομαι. Νιώθω. Είμαι σε επαφή μαζί τους».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr