Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος χάνει την Τικρίτ – Οι ιρακινές δυνάμεις στο κέντρο της πόλης

Το Ισλαμικό Κράτος χάνει την Τικρίτ – Οι ιρακινές δυνάμεις στο κέντρο της πόλης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις που αποτελούνται από τον τακτικό ιρακινό στρατό, Σιίτες παραστρατιωτικούς που εκπαιδεύτηκαν και εξοπλίστηκαν από το Ιράν και πολιτοφύλακες των αραβικών σουνιτικών φυλών που πρόσκεινται στην κυβέρνηση της Βαγδάτης, κατάφεραν και έφτασαν στο κέντρο της πόλης Τικρίτ.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας μας έχουν φθάσει στο κέντρο της Τικρίτ έχοντας απελευθερώσει τα νότια και τα δυτικά τμήματα της πόλης. Κινούνται πλέον για να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο της πόλης», αναφέρει ανακοίνωση του πρωθυπουργού του Ιράκ, η οποία εκδόθηκε στην έδρα της κυβέρνησης στη Βαγδάτη.

tikrit_2

Οι ιρακινές δυνάμεις έχουν υπό τον έλεγχο τους τα κεντρικά γραφεία του κυβερνήτη και το κεντρικό νοσοκομείο δυο τμήματα της πόλης.

Σύμφωνα πάντως με τον Τζάσιμ αλ Τζμάρα, επικεφαλής της επιτροπής ασφαλείας του περιφερειακού συμβουλίου της επαρχίας Σαλαχουντίν πρωτεύουσα της οποίας είναι η Τικρίτ, μόνο το 40% της πόλης έχει απελευθερωθεί από το Ισλαμικό Κράτος.

tikrit_3

Τουλάχιστον τρεις μεγάλες συνοικίες παραμένουν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών, μαζί με ένα επιβλητικό συγκρότημα κτιρίων φτιαγμένο επί εποχής Σαντάμ Χουσέιν στο βόρειο τμήμα της πόλης.

Οι μάχες για την απελευθέρωση της γενέτειρας του Σαντάμ Χουσεΐν είχαν σταματήσει την προηγούμενη εβδομάδα ενώ η πολύμηνη μάχη έχει προκαλέσει βαριές απώλειες στις σιιτικές παραστρατιωτικές δυνάμεις.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε δημιουργήσει ένα δίκτυο αποθηκών και σηράγγων, παγιδεύοντας με εκρηκτικά την πόλη και αναπτύσσοντας ελεύθερους σκοπευτές για να ανακόψει την προώθηση των ιρακινών δυνάμεων. Εδικά όσο προωθούνται οι ιρακινές δυνάμεις τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος από τις ενέδρες που προκαλούν ανθρώπινες απώλειες.

tikrit_4

tikrit_5

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί την κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον ηγέτη της τρομοκρατικής Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr