Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υεμένη: Οι αντάρτες Χούτι μπήκαν στο Άντεν

Υεμένη: Οι αντάρτες Χούτι μπήκαν στο Άντεν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σιίτες αντάρτες Χούτι και σύμμαχοί τους υποστηριζόμενοι από άρματα μάχης προέλασαν την Τετάρτη σε κεντρική συνοικία του Άντεν, της πόλης που είναι το ύστατο προπύργιο του φυγάδα προέδρου της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες, παρά τις αεροπορικές επιδρομές τις οποίες διεξάγει η Σαουδική Αραβία εδώ και μια εβδομάδα.

Κάτοικοι του Άντεν είπαν πως είδαν μονάδες Σιιτών μαχητών με εκτοξευτές οπλοβομβίδων, με συνοδεία αρμάτων μάχης και οχημάτων στα οποία είχαν εγκαταστήσει πολυβόλα, να μπαίνουν στην συνοικία Χορ Μακσάρ, σε ένα στενό κομμάτι γης το οποίο συνδέει το κεντρικό Άντεν με την ηπειρωτική χώρα.

Πολλοί άνθρωποι εγκατέλειψαν την περιοχή και ορισμένοι προσπάθησαν να μπουν σε πλοία που αποπλέουν από το λιμάνι.

Η είσοδος των Χούτι στη συνοικία Χορ Μακσάρ του Άντεν σημειώθηκε περίπου μία εβδομάδα μετά την έναρξη των αεροπορικών επιδρομών της συμμαχίας υπό την ηγεσία Σαουδικής Αραβίας και του βομβαρδισμού από πολεμικά πλοία που είναι στα ανοικτά των ακτών του Άντεν με στόχο να ανακοπεί η προέλαση των Σιιτών.

Οι σιίτες μαχητές και ο σύμμαχός τους, πρώην πρόεδρος της χώρας Άλι Αμπντουλάχ Σάλεχ, έχουν αναδειχθεί σε κυρίαρχη δύναμη στην Υεμένη και κατέλαβαν την πρωτεύουσα πριν από έξι μήνες.

Νωρίτερα δεκάδες μαχητές σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις των Χούτι και των συμμάχων τους από τη μια πλευρά και τους πολιτοφύλακες που βρίσκονται γύρω από Άντεν καθώς και σε άλλα σημεία στη νότια Υεμένη.

Δείτε προπαγανδιστικό βίντεο που έχουν γυρίσει οι Χούτι, στο οποίο προβάλουν τη δύναμή τους. Όπως θα δείτε μοιάζουν περισσότερο με τακτικός στρατός παρά με ρακένδυτους αντάρτες. Η μουσική υπόκρουση είναι ο ύμνος του Καντάφι της Λιβύης:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

Η «Ύδρα» κατέρριψε ντρόουν στον Κόλπο του Άντεν

Ανάλυση BBC: Γιατί το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ – Τα αντίποινα, οι συμμαχίες και οι στρατοί των δύο χωρών

Το Ιράν δεν έχει καμία πρόθεση να συνεχίσει να επιτίθεται στο Ισραήλ

Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Μπήκαν στον πόλεμο και οι ΗΠΑ – Θα αντεπιτεθούμε λέει το Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr