Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σαουδική Αραβία αποκεφάλισε ψυχικά ασθενή μετανάστρια

Η Σαουδική Αραβία αποκεφάλισε ψυχικά ασθενή μετανάστρια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σκληρή κριτική δέχεται η Σαουδική Αραβία επειδή το πρωί της Τετάρτης αποκεφάλισε μια γυναίκα – οικονομική μετανάστρια από την Ινδονησία, που είχε διαγνωστεί ψυχικά ασθενής.

Η κυβέρνηση της Ινδονησίας είναι έξαλλη με την εκτέλεση της Σίτι Ζαϊνάμπ (Siti Zainab), γιατί δεν ενημερώθηκε ούτε η ίδια ούτε η οικογένεια της καταδικασμένης.

Η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει με τη σειρά της σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι ο αποκεφαλισμός της Ζαϊνάμπ φανερώνει βασικό έλλειμμα ανθρωπιάς από τη Σαουδική Αραβία.

Η Σίτι Ζαϊνάμπ καταδικάστηκε σε θάνατο το 1999 μετά την ομολογία της ότι μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την εργοδότριά της επειδή την κακομεταχειριζόταν.

Ωστόσο, τα τελευταία 15 χρόνια η ποινή δεν είχε εκτελεστεί επειδή οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας περίμεναν αφενός μεν να ενηλικιωθεί το νεώτερο παιδί της Ζαϊνάμπ και στη συνέχεια η οικογένεια του θύματος να αποφασίσει εάν θα τη συγχωρούσε ή θα απαιτούσε την εκτέλεσή της.

Σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο ένας καταδικασμένος σε θάνατο για φόνο μπορεί να πάρει χάρη εάν η οικογένεια του θύματος τον συγχωρέσει.

Τόσο ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Γουιντότο όσο και τρεις προκάτοχοί του, είχαν γράψει στον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας ζητώντάς του να μεσολαβήσει ώστε η οικογένεια του θύματος να συγχωρέσει τη Ζαϊνάμπ.

Πριν συλληφθεί η Ζαϊνάμπ από τις Αρχές της Σαουδικής Αραβίας είχε γράψει ένα γράμμα στο γιο του θύματός της, λέγοντάς του ότι σκότωσέ τη μητέρα του επειδή της φερόταν βάναυσα.

Είναι γνωστό ότι σε πολλές αραβικές οικογένειες οι οικιακοί βοηθοί υποφέρουν βασανιστήρια. Τους φέρονται ως σκλάβους. Πολλές φορές μαστιγώνουν τις οικιακές βοηθούς, τις καίνε, τις κρεμάνε ανάποδα για… σωφρονισμό.

Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει ότι η Ζαϊνάμπ όταν δικάστηκε δεν είχε ποτέ δικηγόρο να την υπερασπιστεί. Όταν η Αστυνομία την ανέκρινε, όπου και ομολόγησε τον φόνο, δεν υπήρχε δικηγόρος στο πλευρό της.

Επίσης, η Αστυνομία γνώριζε ότι η Ζαϊνάμπ ήταν ψυχικά ασθενής κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

Από την αρχή του 2015 η Σαουδική Αραβία έχει αποκεφαλίσει συνολικά 60 ανθρώπους, συναγωνιζόμενη επάξια το Ισλαμικό Κράτος. Η μόνη διαφορά μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ισλαμικού Κράτους είναι, ότι την πρώτη τη θεωρούμε “κράτος” και σύμμαχο της Δύσης, ενώ το δεύτερο τρομοκρατική οργάνωση.

Δείτε εδώ σε παλαιότερη ανάρτησή μας, πώς στη Σαουδική Αραβία σκοτώνουν, δέρνουν και βιάζουν μετανάστες ελεύθερα! (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Περισσότεροι από 51.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες αγνοούνται σε όλη την Ευρώπη

Στη Μέση Ανατολή ο Μπλίνκεν – Πρώτος σταθμός η Σαουδική Αραβία

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Ινδονησία: Κινέζα πήγε να βγάλει selfie σε ενεργό ηφαίστειο και έπεσε μέσα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr