Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Περιπλέκεται το μυστήριο με το χαμένο αεροσκάφος, διευρύνονται οι έρευνες

Περιπλέκεται το μυστήριο με το χαμένο αεροσκάφος, διευρύνονται οι έρευνες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Καθώς διανύουμε την πέμπτη ημέρα ερευνών για τον εντοπισμό του αεροσκάφος των Μαλαισιανών αερογραμμών που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το Σάββατο, η υπόθεση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο.

Οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του Boeing 777 επεκτάθηκαν στη θάλασσα Ανταμάν, εκατοντάδες χιλιόμετρα βορειοδυτικά της αρχικής περιοχής των ερευνών, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της πολιτικής αεροπορίας της Μαλαισίας, Αζχαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν.

Η θάλασσα Ανταμάν συνορεύει νότια με το βόρειο άκρο του ινδονησιακού νησιού της Σουμάτρας και, ανατολικά και βόρεια με την Ταϊλάνδη και τη Μιανμάρ.

Προσπαθώντας να δώσει εξηγήσεις στις αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με την τύχη του αεροσκάφους, η πολεμική αεροπορία της Μαλαισίας διαβεβαίωσε ότι «δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο της στροφής εν πτήση, πριν το αεροσκάφος χαθεί από το ραντάρ».

«Για το λόγο αυτό οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης επεκτάθηκαν» σε παράκτια ύδατα δυτικά της χερσονήσου της Μαλαισίας, διευκρίνισε ο στρατηγός Ροντζαλί Ναούντ.

Διέψευσε, ωστόσο, χθεσινό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας Berita Harian, που επικαλείτο δηλώσεις του ότι το ραντάρ είχε εντοπίσει το αεροπλάνο πάνω από τα Στενά της Μάλακα, μεταξύ της Μαλαϊκής χερσονήσου, στη δυτική ακτή, και του ινδονησιακού νησιού της Σουμάτρας. Ο στρατηγός Ροντζαλί έκανε λόγο για «εντελώς ανακριβές» άρθρο.

Οι αρχές στην Κουάλα Λουμπούρ υποστηρίζουν ότι το κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας έχασε την επαφή με το Μπόινγκ ανοικτά των ανατολικών ακτών της Μαλαϊκής χερσονήσου νωρίς το πρωί του περασμένου Σαββάτου, σχεδόν μία ώρα μετά την απογείωσή του.

Η πολεμική αεροπορία της Μαλαισίας έκανε λόγο ήδη για πιθανή στροφή του αεροσκάφους, επικαλούμενη αναλύσεις από τα ραντάρ, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει δημόσια τις αναλύσεις αυτές.

Απελπισμένοι και οργισμένοι οι συγγενείς

Εν τω μεταξύ, δραματική είναι η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι συγγενείς τω θυμάτων που αγωνιούν επί 5 ημέρες για την τύχη των δικών τους ανθρώπων και εμφανίζονται οργισμένοι με τους αρμοδίους στους οποίους καταλογίζουν ελλειπή πληροφόρηση.

Συγκεντρωμένοι σε ένα ξενοδοχείο στα βορειοδυτικά του Πεκίνου συγγενείς κατακεραύνωναν όλες αυτές τις ημέρες την Malaysian Airlines γιατί τις πρώτες 15 ώρες μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους ούτε ένας άνθρωπος δεν ήλθε να τους ενημερώσει. Στο στόχαστρο βρίσκεται και η ίδια την κινεζική κυβέρνηση διότι δεν τους είχε καν συναντήσει μέχρι τη Δευτέρα, τρεις ημέρες μετά την εξαφάνιση του Boeing 777.

Ελλείψει πληροφόρησης για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων, η φημολογία, οι θεωρίες συνωμοσίας και οι μακάβριοι υπολογισμοί των πιθανοτήτων επιβίωσης εντείνονται καθημερινά, ενώ το μαρτύριο εντάθηκε με τις περιβόητες κλήσεις-φαντάσματα που έκαναν τα κινητά ορισμένων εκ των επιβατών του χαμένου αεροσκάφους να χτυπούν.

Έκκληση για υπομονή και προσευχή

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ απηύθυνε έκκληση για υπομονή και προσευχή, ζητώντας από τους πολίτες της χώρας να στηρίξουν την κυβέρνηση στην αποστολή της για τον εντοπισμό του αεροσκάφους σύντομα.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μεγάλη πρόκληση από τον Αλλάχ με ηρεμία», είπε σε τηλεοπτική συνέντευξη. «Η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να αυξήσει τα μέσα για τον εντοπισμό του αεροσκάφους, με αεροσκάφη και πλοία προηγμένης τεχνολογίας. Είμαι βέβαιος ότι θα το βρούμε. Το ερώτημα είναι πότε. Υπό την παρούσα κατάσταση πρέπει να έχουμε υπομονή και να προσευχόμαστε», πρόσθεσε.


Δύο ακόμη κινεζικά αεροπλάνα στις έρευνες

Η πολιτική αεροπορία της Κίνας ανακοίνωσε ότι δύο ακόμη αεροπλάνα της θα συνδράμουν στην αναζήτηση του χαμένου αεροσκάφους της Malaysia Airlines.

Ο επικεφαλής της κινεζικής πολιτικής αεροπορίας, Λι Ζιαξιάνγκ, υποστήριξε ότι οι προσπάθειες αναζήτησης και διάσωσης θα πρέπει να διευρυνθούν και σε χερσαίες περιοχές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

National Interest: Ο Ερντογάν με «δάσκαλο» τον Πούτιν δημιούργησε ένα στρατό ισλαμιστών μισθοφόρων για να κατακτήσει τον κόσμο

Μαλαισία: 278 νέοι θάνατοι και 13.104 νέα κρούσματα – Σύνολο: 25.437 νεκροί

Η Μαλαισία ανησυχεί ότι η AUKUS θα προκαλέσει κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών στον Ινδο-Ειρηνικό

Έξαρση του κορωνοϊού στη Ν/Α Ασία – «Πολύ επικίνδυνη» παραλλαγή στο Βιετνάμ

Σχέδιο Ερντογάν να «απελευθερώσει» την Ιερουσαλήμ με Ιρανούς, Μαλαισιανούς και Πακιστανούς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr