Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ευρώπη γνώριζε εδώ και 2 μήνες για το τσουνάμι προσφύγων!

Η Ευρώπη γνώριζε εδώ και 2 μήνες για το τσουνάμι προσφύγων!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, που είχε προειδοποιηθεί εδώ και 2 μήνες ότι ερχόταν τσουνάμι προσφύγων από Αφρική και Μέση Ανατολή, τώρα με το πιο υποκριτικό ύφος δηλώνει “βαθιά συγκλονισμένη” από το νέο ναυάγιο σκάφους με 700 μετανάστες στη Μεσόγειο.

Η ίδια Ευρωπαϊκή Ένωση, που κυβερνάται από τους πιο ανόητους της Ευρώπης, ανακοίνωσε τώρα -μετά τη νέα τραγωδία- την πραγματοποίηση έκτακτης συνόδου των υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών για να ληφθούν μέτρα.

“Διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές και η ΕΕ στο σύνολό της έχει ηθική και ανθρωπιστική υποχρέωση να δράσει”, υπογράμμισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία καταστρώνει τη νέα στρατηγική για τη μετανάστευση που πρόκειται να υιοθετηθεί στα μέσα Μαΐου.

Προφανώς και μας δουλεύουν κανονικά. Γνώριζαν εδώ και 2 μήνες τι θα γινόταν και δεν έκαναν τίποτα. Τώρα θα καταστρώσουν “νέα στρατηγική” οι άχρηστοι γερμανόδουλοι της Ευρώπης;

Υπενθυμίζουμε, άρθρο με ημερομηνία 18 Φεβρουαρίου: Τζιχαντιστές περνάνε από τη Λιβύη ως μετανάστες για να επιτεθούν στην Ευρώπη

Το συγκεκριμένο άρθρο το είχαμε αναδημοσιεύσει από την Telegraph και ήταν η έκθεση του Ινστιτούτου Quilliam που περιέγραφε αυτό που συμβαίνει τώρα στα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας και Ιταλίας.

Κανείς όμως νεοφιλελεύθερος γιάπης των Βρυξελλών δεν ασχολήθηκε, δεν προνόησε…

Τώρα που ανθρώπινες ψυχές πνίγονται σαν τα ποντίκια, στους σκυλοπνίχτες που τους φορτώνει το Ισλαμικό Κράτος και τους στέλνει να περάσουν τη Μεσόγειο, τώρα που μετράμε εκατοντάδες πτώματα να επιπλέουν και να ξεβράζονται στις ακτές, τώρα αυτοί οι ακριβοπληρωμένοι κηφήνες θα… δράσουν.

Στις ασυναρτησίες που λέει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρονται, μεταξύ άλλων, ότι “είναι απαραίτητο να ληφθούν άμεσα μέτρα. Όσο οι χώρες προέλευσης και οι χώρες διαμετακόμισης δεν λαμβάνουν μέτρα για να αποφευχθούν αυτοί οι απελπισμένοι διάπλοι, άνθρωποι θα συνεχίζουν να βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο. Ένα μεγάλο μέρος της προσέγγισής μας έγκειται στη δουλειά με τις τρίτες χώρες”.

Τι λένε οι εκτός τόπου και χρόνου άνθρωποι… Στις χώρες αυτές γίνεται “τζιχάντ”, με ποιους ακριβώς θα συνεννοηθούν; Λόγια του αέρα αραδιάζουν και οι δημοσιογράφοι τα αναπαράγουν άκριτα, λες και πρόκειται για τίποτα σοφίες.

Θα οργανώσουν, λοιπόν, έκτακτη κοινή σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών, της οποίας η πραγματοποίηση ήταν ήδη στα σκαριά και προβλεπόταν να διεξαχθεί “πριν από τον Ιούλιο”, σύμφωνα με έναν Ευρωπαίο διπλωμάτη.

Αντιλαμβάνεστε πόσο στην… κοσμάρα τους βρίσκονται; Είχαν σκοπό να συγκαλέσουν τη Σύνοδο “πριν τον Ιούλιο”, αλλά τώρα που πνίγηκαν ακόμα 700 άνθρωποι θα κινηθούν πιο γρήγορα οι άχρηστοι γραφειοκράτες γιάπηδες της Ευρώπης…

Τον Ιούλιο είχαν σκοπό να συνεδριάσουν για να βρουν λύση, τώρα έχουμε Απρίλιο και για το πρόβλημα έχουν προειδοποιηθεί από τον Φεβρουάριο. Έτσι, για να συνειδητοποιήσετε πανευρωπαϊκά ποιοι κάνουν “κουμάντο” στις ζωές μας.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ιταλίδα Φεντερίκα Μογκερίνι, αποφάσισε να περιλάβει το ζήτημα αυτό στην ημερήσια διάταξη της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, στο Λουξεμβούργο.

“Θα παρουσιάσω σειρά προτάσεων αναφορικά με τη Λιβύη, μία από τις κύριες οδούς της παράνομης διακίνησης μεταναστών”, πρόσθεσε η Μογκερίνι σε χωριστή ανακοίνωση.

“Έχουμε πει πολλές φορές ‘φτάνει πια’. Είναι πλέον καιρός για την ΕΕ να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χωρίς να περιμένει άλλο”, τόνισε η Μογκερίνι, η οποία χαρακτήρισε το νέο ναυάγιο στη Μεσόγειο “απαράδεκτο” σε “μια ένωση βασισμένη στις αρχές της αλληλεγγύης, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας για όλους”.

Κατά συνέπεια, οι Ευρωπαίοι οφείλουν “να συνεχίσουν να εργάζονται σχετικά με τα βαθιά αίτια της μετανάστευσης και ιδιαίτερα αναφορικά με την αστάθεια στην περιοχή, από το Ιράκ έως τη Λιβύη”, πρόσθεσε.

Και άλλα ευχολόγια και κούφιες κουβέντες, ό,τι να ΄ναι, μας κυβερνάνε ανόητοι, το ξαναλέμε!

Ο Ρέντσι, που χάρισε γραβάτα στον Τσίπρα, τώρα πήρε μπροστά…

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της πανευρωπαϊκής ανικανότητας ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο οποίος ζήτησε από τους άλλους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να πραγματοποιήσουν αυτή την εβδομάδα έκτακτη σύνοδο με θέμα τη μετανάστευση, μετά το ναυάγιο στη Μεσόγειο. Ο πιο ανίκανος από τον Ρέντσι, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, τόνισε με τη σειρά του πως διακυβεύεται η “αξιοπιστία” της Ευρώπης, η οποία είναι καιρός να “δράσει”.

Όταν τους έλεγαν, εμμέσως και με αφορμή την Ελλάδα, Κοτζιάς και Καμμένος, ότι θα υπάρξει πρόβλημα με πρόσφυγες και τζιχαντιστές, έβγαιναν οι γερμανικές φυλλάδες και έγραφαν ότι οι Έλληνες “εκβιάζουν”, ενώ οι πατατοφάγοι του Βερολίνου το μόνο που αντιλαμβάνονται ως προτεραιότητα είναι να ζητάνε περισσότερη λιτότητα για τον ευρωπαϊκό νότο, δημοσιονομική προσαρμογή και άλλες νεοφιλελεύθερες ανοησίες.

Εδώ καταρρέει ο κόσμος εξαιτίας του τζιχάντ, εκατομμύρια πρόσφυγες από τα μέτωπα των πολέμων θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη μέσω Ισπανίας, Ιταλίας και Ελλάδας και το μόνο που ενδιαφέρει τον Σόιμπλε και τη Μέρκελ, αυτούς τους εμμονικούς νεοφιλελεύθερους προτεστάντες, είναι πώς θα εφαρμόσουν λιτότητα στον Νότο. Πώς θα καταστρέψουν τον Νότο, την ώρα που ο Νότος δέχεται εισβολή δεκάδων χιλιάδων απελπισμένων ανθρώπων.

Σε επαφές που είχε την Κυριακή με ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ρέντσι ζήτησε να πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα μια έκτακτη σύνοδος κορυφής για να συζητηθεί η εντεινόμενη κρίση με τους πρόσφυγες, δήλωσε προς το Reuters ο εκπρόσωπος του Ρέντσι.

Στο μεταξύ, ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Ισπανίας και γνωστή μαριονέτα του Βερολίνου, Μαριάνο Ραχόι, υπογράμμισε την Κυριακή στη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στο Αλικάντε, στη νοτιοανατολική Ισπανία, πως “καμιά χώρα στον κόσμο, όσο ισχυρή κι αν είναι και όποια κι αν είναι τα μέσα που διαθέτει, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη τέτοια γεγονότα”, τα οποία χαρακτήρισε “καθημερινές τραγωδίες”.

“Η απάντηση πρέπει να έρθει από την Ευρώπη και οι λέξεις πλέον δεν αρκούν. Πρέπει να δράσουμε. Εμείς οι Ευρωπαίοι, διακινδυνεύουμε την αξιοπιστία μας, αν δεν είμαστε ικανοί να αποτρέπουμε αυτές τις δραματικές καταστάσεις που συμβαίνουν καθημερινά”, πρόσθεσε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Η Ισπανία αντιμετωπίζει επίσης συρροή μεταναστών οι οποίοι διαφεύγουν από τον πόλεμο ή τη φτώχεια και συγκεντρώνονται εδώ και χρόνια στους ισπανικούς θυλάκους της Θέουτα και της Μελίγια στο Μαρόκο.

Ωστόσο, όσον αφορά τον αριθμό των μεταναστών, βρίσκεται μακράν πίσω από την Ιταλία ή την Ελλάδα: σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 16.000 άνθρωποι επιχείρησαν το 2014 να εισέλθουν στην Ισπανία μέσω της Μελίγια και περίπου 5.000 τα κατάφεραν, ενώ στην Ιταλία περισσότεροι από 11.000 μετανάστες αποβιβάσθηκαν μόνο στη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, σύμφωνα με την ιταλική Ακτοφυλακή.

Και ακόμα τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει… Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισπανία: Ο Σάντσεθ σκέφτεται να παραιτηθεί – Ποιος είναι ο λόγος

Στο Ευρωδικαστήριο η Ελλάδα για καθυστερήσεις πληρωμών από τα νοσοκομεία – Πλήρης διάλυση

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr