Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

15 τζιχαντιστικές οργανώσεις συμμάχησαν ενάντια στους Κούρδους στη Συρία

15 τζιχαντιστικές οργανώσεις συμμάχησαν ενάντια στους Κούρδους στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube, 15 εκπρόσωποι αραβικών ισλαμιστικών – τζιχαντιστικών οργανώσεων της Συρίας ανακοίνωσαν τη συμμαχία τους ενάντια στους αριστερούς Κούρδους αντάρτες του YPG/YPJ στο Χαλέπι στη βόρεια Συρία.

Στο βίντεο ένας από τους 15 Άραβες ισλαμιστές οπλαρχηγούς διαβάζει μια ανακοίνωση εκ μέρους όλων. Σε αυτή προειδοποιεί ότι οι Άραβες ισλαμιστές σύντομα θα επιτεθούν εναντίον των Κούρδων στην περιοχή του Χαλεπιού.

Η συμμαχία ισλαμιστών – τζιχαντιστών αποτελείται από το Μέτωπο Αλ Νούσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, Το Μέτωπο του Λεβάντε, τις Επαναστατικές Μονάδες του Λεβάντε και άλλους.

“Ως μια απάντηση στις διαβολικές πράξεις του YPG ενάντια στους αμάχους της πόλης Σεκχ Μακσούντ (Shekh Maqsud), στην περιοχή του Χαλεπιού, Κούρδοι, Άραβες και άλλες εθνότητες αποφασίσαμε να ενωθούμε σε κοινή στρατιωτική επιχείριση ώστε να σώσουμε τους ανθρώπους της Σεκχ Μακσούντ και να τους φέρουμε μια καλύτερη ζωή, στην οποία η αξιοπρέπειά τους θα είναι πλήρως προστατευμένη από τους διαβόλους του YPG”, λέει ο τζιχαντιστής οπλαρχηγός στο βίντεο.

Ο λόγος που οι τζιχαντιστές ενώθηκαν να πολεμήσουν ενάντια στους Κούρδους αριστερούς αντάρτες είναι η φήμη ότι οι Κούρδοι αντάρτες υποχρέωσαν μια γυναίκα να βγάλει τη μαντίλα της στην πόλη Σεκχ Μακσούντ. Αυτή είναι η διαβολική πράξη. Μιλάμε για τόσο μεγάλο έγκλημα…

Ωστόσο, αποτελεί αφορμή για να ενωθούν όλοι αυτοί οι θρησκόληπτοι παρανοϊκοί ενάντια στους αριστερούς δημοκρατικούς μαχητές του YPG.

Από την πλευρά του το YPG διαψεύδει ωστόσο ότι συνέβη κάτι τέτοιο και δηλώνει ότι πρόκειται για ψεύτικη φήμη.

Οι Κουρδικές δυνάμεις απάντησαν με ανακοίνωσή τους ότι “τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί μια φήμη ότι οι Κούρδοι αντάρτες επιτέθηκαν σε μια οικογένεια προσφύγων κοντά στην πρώτη γραμμή. Αυτή η φήμη διαδόθηκε από στόμα σε στόμα ώστε να δημιουργήσει ένταση μεταξύ των κατοίκων της Σεκχ Μακσούντ. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία αλήθεια σε αυτή τη φήμη”.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση:

“Μετά από καταγγελίες που είχαμε από οικογένειες στη συγκεκριμένη γειτονιά της πόλης, ότι μια οικογένεια προσφύγων δημιουργούσε προβλήματα, στελέχη των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας πήγαν επιτόπου για να διεξάγουν έρευνα και να ανακρίνουν την οικογένεια. Ωστόσο, μια γυναίκα της οικογένειας αρνήθηκε να συνεργαστεί με τους Κούρδους της ασφάλειας. Αργότερα, γυναίκες Κούρδισσες που υπηρετούν στην κουρδική ασφάλεια τη συνέλαβαν και τη μετέφεραν στο αρχηγείο μας για ανάκριση και έρευνα. Παραμένει κρατούμενη και ανακρίνεται”, αναφέρει η κουρδική ανακοίνωση.

“Αποστολή μας είναι ποτέ να μην εμποδίζουμε στην ελευθερία των ανθρώπων και πάντα να προωθούμε την κοινωνική ειρήνη και τη δικαιοσύνη”, κατέληξαν οι κουρδικές Αρχές ασφαλείας.

Η Σεκχ Μακσούντ είναι μια κουρδική πόλη στην περιοχή του Χαλεπιού στην οποία έχουν συρρεύσει και χιλιάδες πρόσφυγες από άλλα μέρη της Συρίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr