Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

20 τραυματίες από τις μάχες Σκοπιανών και Αλβανών στο Κουμάνοβο

20 τραυματίες από τις μάχες Σκοπιανών και Αλβανών στο Κουμάνοβο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Αλβανοί, Κόσοβο, Κουμάνοβο, Σκόπια,

Τα σκοπιανά Μέσα μεταδίδουν τις ειδήσεις από τις μάχες στην αλβανόφωνη πόλη Κουμάνοβο, μεταξύ Σκοπιανών δυνάμεων ασφαλείας και Αλβανών αυτονομιστών, σαν να πρόκειται για… πετροπόλεμος.

Σύμφωνα με την αγγλική σελίδα της σκοπιανής ιστοσελίδας Republika, μέχρι στιγμής έχουν διακομιστεί 20 τραυματίες από τις μάχες, οι 16 από αυτούς νοσηλεύονται στα επείγοντα.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στα Σκόπια με ασθενοφόρα ή ελικόπτερα. Πρόκειται για αμάχους, επειδή η Republika διαχωρίζει και λέει ότι οι αστυνομικοί και στρατιώτες τραυματίες νοσηλεύονται σε άλλα νοσοκομεία. Μάλιστα δημοσιεύονται και οι ακόλουθες φωτογραφίες.

skopia_nosokomeia

Το Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών (DPA) στα Σκόπια καλεί τους Αλβανούς της χώρας, που αποτελούν το 30% του πληθυσμού των ψευδομακεδόνων, να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να μην εμπλακούν σε ταραχές που υποκινούνται από άτομα που έχουν τη δική τους ατζέντα, ενώ κάλεσε και το υπουργείο Εσωτερικών των Σκοπίων να προστατευθούν οι ζωές και οι περιουσίες των Αλβανών “Μακεδόνων”.

Τις μάχες καταδίκασε και η “δημοκρατία” του Κοσόβου, δηλαδή το ημιαυτόνομο αλβανικό κρατίδιο που έχει σχηματιστεί στα εδάφη της Σερβίας. Οι Κοσοβάροι, που θεωρούνται ύποπτοι για τη μάχη, σπεύδουν να διαψεύσουν ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με τους ένοπλους, δηλώνοντας ότι “η δημοκρατία του Κόσοβου καταδικάζει την παραβίαση της τάξης και της ασφάλειας από άτομα ή ομάδες με αποσταθεροποιητικούς σκοπούς στη “Μακεδονία”. Επίσης καλεί όλες τις πλευρές να απέχουν από τη βία και να βρουν μια λύση μέσω του πολιτικού διαλόγου, στα πλαίσια της συνταγματικής τάξης της χώρας και της συμφωνίας της Οχρίδας, η οποία διασφαλίζει την ακεραιότητα της “Μακεδονίας” και τα δικαιώματα των μειονοτήτων στη χώρα”.

Τη θλίψη της για τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν στις μάχες εξέφρασε η Αμερικανική Πρεσβεία στα Σκόπια, ενώ ακόμα η κυβέρνηση του κρατιδίου δεν έχει ανακοινώσει απώλειες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr