Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Κάποιος από μέσα” έκλεισε τα συστήματα εντοπισμού του χαμένου αεροσκάφους

“Κάποιος από μέσα” έκλεισε τα συστήματα εντοπισμού του χαμένου αεροσκάφους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Άκαρπες παραμένουν για 7η συνεχόμενη ημέρα οι έρευνες εντοπισμού του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών, με τα σενάρια και τις εκδοχές να δίνουν και να παίρνουν, εντείνοντας την πίεση αλλά και την οργή των συγγενών των 239 επιβατών που αγνοούνται μαζί με το Boeing 777.

Τις τελευταίες ώρες, οι έρευνες έχουν στραφεί στον Ινδικό Ωκεανό, ενώ αμερικανικά ΜΜΕ μεταδίδουν την εκτίμηση Αμερικανών εμπειρογνωμώνων ότι κάποιος ή κάποιοι που βρίσκονταν μέσα στο αεροσκάφος έκλεισαν επίτηδες τα συστήματα εντοπισμού.

Όπως μετέδωσε το δίκτυο ABC, οι ειδικοί οδηγούνται σε αυτό το συμπέρασμα βασιζόμενοι σε στοιχεία που δείχνουν ότι τα δύο συστήματα δεδομένων του αεροσκάφους, το data reporting και το transponder που δίνει στίγμα στα ραντάρ εδάφους, έκλεισαν σε διαφορετικές χρονικές φάσεις, αφού μεσολάβησαν 14 λεπτά.

Γι’ αυτό απομακρύνονται από το ενδεχόμενο να έγινε κάποια βλάβη και εικάζουν πλέον ότι πρόκειται για δουλειά “εκ των έσω”.

Στον Ινδικό Ωκεανό στρέφονται οι έρευνες

Εν τω μεταξύ, οι έρευνες στρέφονται πλέον στον Ινδικό Ωκεανό με τη συνδρομή και πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι υπάρχει μία «ένδειξη» ότι το εξαφανισμένο αεροσκάφος μπορεί να συνετρίβη στον Ινδικό Ωκεανό και μετακινεί το USS Kidd στην περιοχή, προκειμένου να ξεκινήσει έρευνες.

Αμερικανικά στρατιωτικά πλοία και αεροπλάνα μετέχουν ενεργά στις έρευνες που διεξάγει η κυβέρνηση της Μαλαισίας. Επίσης, Αμερικανοί αξιωματούχοι της υπηρεσίας ασφάλειας των αερομεταφορών βρίσκονται στην Κουάλα Λουμπούρ και εξετάζουν διάφορα ενδεχόμενα και σενάρια.

Από τα δύο αμερικανικά πλοία που μετέχουν στην έρευνα, τα USS Kidd και USS Pinckney, το πρώτο, κατόπιν αιτήματος της Κουάλα Λουμπούρ, έλαβε εντολή να κατευθυνθεί στα στενά της Μάλακας και να ερευνήσει τη δυτική πλευρά της περιοχής, ανέφερε μια στρατιωτική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το USS Pinckney θα παραμείνει προς το παρόν στον Κόλπο της Ταϊλάνδης.

Όσο περνούν οι μέρες, η πίεση αυξάνεται για τους εμπλεκόμενους στις έρευνες καθώς τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους διαθέτουν έναν πομπό που μπορεί να μεταδώσει σήμα για 30 ημέρες και σε περίπτωση που αυτά δεν βρεθούν μέσα σε αυτό το διάστημα, θεωρείται σχεδόν αδύνατο να βρεθούν στη συνέχεια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr