Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αγωνία μην διαλυθεί το μόρφωμα των Σκοπίων έχουν οι Πράσινοι στην ΕΕ

Αγωνία μην διαλυθεί το μόρφωμα των Σκοπίων έχουν οι Πράσινοι στην ΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την θέση ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να συμβάλει στη “σταθεροποίηση” των Σκοπίων εάν έστελνε “θετικά σημάδια” στην κατεύθυνση του αλβανοβουλγαρικού κρατιδίου, διατύπωσαν σε σημερινές δηλώσεις τους στη Βιέννη, ο συμπρόεδρος των Ευρωπαίων Πρασίνων, ο Γερμανός ευρωβουλευτής Ράινχαρντ Μπιουτικόφερ και η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η ευρωβουλευτής των Αυστριακών Πρασίνων, Ουλρίκε Λούνατσεκ, όσον αφορά την ενταξιακή προοπτική του ψευδομακεδονικού πολυεθνικού μορφώματος.

Πάντως, στον ισχυρισμό του Γερμανού ευρωβουλευτή ότι θα ήταν “θετικό” εάν η ελληνική κυβέρνηση προχωρούσε σε “προσεκτικό άνοιγμα”, η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου αντέτεινε πως και η “εθνικιστική πολιτική” του πρωθυπουργού της Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι τα τελευταία χρόνια, δεν υπήρξε επιβοηθητική.

Και κάπως έτσι οι Πράσινοι “κράτησαν” ισορροπίες, διότι αλλιώς λίγο έλειψε να μας κατηγορήσουν ότι εμείς ευθυνόμαστε που το πολυεθνικό μόρφωμα στα βόρεια σύνορά μας κινδυνεύει να διαλυθεί και όχι ότι οι “ψευδομακεδόνες” είναι εθνικά Βούλγαροι, Αλβανοί, Σέρβοι, Τούρκοι και Έλληνες Βλάχοι.

skopje Το πολυεθνικό μόρφωμα των Σκοπίων. Στις σκηνές που έχουν στήσει οι Σκοπιανοί “αγανακτισμένοι” βλέπουμε να έχουν κρεμάσει σημαίες αλβανικές, σερβικές και σκοπιανές ενώ στην κεντρική φωτογραφία βλέπετε έναν “Μακεδόνα” διαδηλωτή με μπλουζάκι που γράφει “Τουρκία”. Παρά την προσπάθεια αυτοί οι άνθρωποι να ονομαστούν “Μακεδόνες”, οι ίδιοι ξέρουν πολύ καλά τι είναι και από που κρατά η σκούφια τους. Και ύστερα έχουν την απαίτηση από εμάς να αναγνωρίσουμε ως “Μακεδονία” και “Μακεδόνες”, αυτούς που κρατάνε αλβανικές, τουρκικές και σέρβικες σημαίες. Η φάρσα με τα Σκόπια πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να τελειώσει… Ας ονομαστούν με το κανονικό τους όνομα “Βαρντάσκα” να τελειώνουμε και εμείς και αυτοί…

Κανονικά τα ρέστα για αυτό το έκτρωμα, που θέλουν να το ονομάζουν αυθαίρετα και ανιστόρητα Μακεδονία (τα Σκόπια μάλιστα μόνο στο 1/5 τους “πατάνε” σε μακεδονικά εδάφη), πρέπει να τα ζητάνε από εκείνους που είχαν τη φαεινή ιδέα να δημιουργήσουν ένα ανύπαρκτο μακεδονικό έθνος υποχρεώνοντας Βούλγαρους και Αλβανούς να απαρνηθούν τις εθνικές τους καταγωγές και να παριστάνουν τους απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Είναι οι εξυπνάδες του κυρίου Σόρος αυτές…

Η Ουλρίκε Λούνατσεκ ζήτησε ακόμα στις δηλώσεις της από τον Γκρούεφσκι τη διερεύνηση από ανεξάρτητες υπηρεσίες, του σκανδάλου παρακολουθήσεων όπως επίσης των γεγονότων στο Κουμάνοβο, τονίζοντας πως εάν αυτό δεν συμβεί τότε ο πρωθυπουργός θα πρέπει να παραιτηθεί.

Ταυτόχρονα η Ουλρίκε Λούνατσεκ άσκησε κριτική στο “μποϋκοτάρισμα” από την πλευρά της αντιπολίτευσης, αναφέροντας ότι αυτό δεν έχει νόημα αλλά μπλοκάρει μόνον την κατάσταση στη χώρα και δεν βοηθάει στις επιδιώξεις των Σκοπίων για την ΕΕ.

Η αδιαλλαξία των Σκοπίων και η μη προσπάθειά τους να δοθεί λύση στο θέμα της ονομασίας, στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών, καταγγέλθηκε, σήμερα, στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ στη Βουδαπέστη, από τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας της ελληνικής Βουλής, Χρήστο Καραγιαννίδη, βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συγχρόνως επανέλαβε την προθυμία της Ελλάδας να υπάρξει λύση στο ζήτημα.

“Θα θέλαμε να εκφράσουμε την απογοήτευσή μας για την αδιαλλαξία του εκπροσώπου της ΠΓΔΜ και τη μη προσπάθειά του να λυθεί το ζήτημα της ονομασίας στα πλαίσια των διεθνών οργανισμών”, τόνισε ο επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, απαντώντας στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ, Ντράικο Βελιάνοσκι, ο οποίος κατηγόρησε την Ελλάδα στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Βορειατλαντικής Συμμαχίας, για “παρεμπόδιση της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ”.

“Δηλώνουμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα ότι είμαστε πρόθυμοι να υπάρξει λύση στο ζήτημα, τέτοιες όμως παρεμβάσεις δεν βοηθούν”, πρόσθεσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων, Χρήστος Καραγιαννίδης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Περίπου 4,2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν βρει καταφύγιο στην Ε.Ε.

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr