Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη στην Ιταλία Μαροκινός για την επίθεση στο Μουσείο της Τύνιδας

Συνελήφθη στην Ιταλία Μαροκινός για την επίθεση στο Μουσείο της Τύνιδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Μαροκινός φερόμενος ως τζιχαντιστής Αμπντέλ Μαζίντ Τουίλ (Abdel Majid Touil), που συνελήφθη στο Μιλάνο κατηγορούμενος από τις Αρχές τις Τυνησίας ότι στήριξε τους τζιχαντιστές που οργάνωσαν την επίθεση κατά του Εθνικού Μουσείου “Μπαρντό” της Τυνησίας, στην Τύνιδα στις 18 Μαρτίου, είχε εισέλθει στην Ιταλία με πλεούμενο που μετέφερε πρόσφυγες.

Εάν αποδειχθεί ότι είναι όντως τζιχαντιστής θα είναι το πρώτο καραμπινάτο περιστατικό για αυτό που γράφεται από τις αρχές του χρόνου, ότι δηλαδή επικίνδυνοι τζιχαντιστές θα αναμιχθούν ανάμεσα σε πρόσφυγες και λαθρομετανάστες για να φτάσουν στην Ευρώπη.

Ο εικοσιδυάχρονος Μαροκινός συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης, ενώ περπατούσε στον δρόμο, στην περιοχή Γκατζιάνο όπου διέμενε μαζί με συγγενείς του, κοντά στο Μιλάνο.

Σύμφωνα με την ιταλική δικαιοσύνη, ο Αμπντέλ Μαζίντ Τουίλ είχε φτάσει στην χώρα στις 17 Φεβρουαρίου, με σαπιοκάραβο, μαζί με ενενήντα πρόσφυγες που είχαν αποβιβασθεί στο Πόρτο Εμπέντοκλε της Κάτω Ιταλίας, στην Σικελία.

Την ίδια ημέρα οι ιταλικές Αρχές του παρέδωσαν έγγραφο απέλασης με το οποίο του έκαναν γνωστό ότι έπρεπε να εγκαταλείψει υποχρεωτικά την χώρα, εντός δεκαπέντε ημερών, όπως προβλέπει ο νόμος.

Στην συνέχεια φέρεται να επέστρεψε στην Τυνησία, όπου και στις 18 Μαρτίου, κατά τις δικαστικές αρχές, προσέφερε επιμελητειακή στήριξη στην δολοφονική, τρομοκρατική επίθεση στο Εθνικό Μουσείο της Τύνιδας.

Μετά, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, επέστρεψε και πάλι στην Ιταλία, χωρίς όμως να υπάρχει καμία άλλη σχετική, ακριβής πληροφορία.

Ο Τουίλ ήταν παντελώς άγνωστος στις ιταλικές Αρχές, το ένταλμα σύλληψης και τα ενοχοποιητικά στοιχεία έφτασαν από την Τύνιδα.

Μόνον επιπλέον στοιχείο που βοήθησε στην πραγματοποίηση της επιχείρησης, είναι το ότι η μητέρα του φερόμενου ως τρομοκράτη, στα μέσα Απριλίου, μετέβη σε αστυνομικό τμήμα στα περίχωρα του Μιλάνου για να καταγγείλει την απώλεια του διαβατηρίου του γιου της.

Στην Ιταλία ζουν, με κανονική άδεια παραμονής, η μητέρα και δυο αδέλφια του νεαρού Μαροκινού.

Οι συγγενείς του, πάντως, αλλά και πολλοί γείτονες, υπερασπίζονται τον Αμπντέλ Μαζίντ Τουίλ λέγοντας ότι πρόκειται για λάθος, από την στιγμή που την ημέρα της τρομοκρατικής επίθεσης στο μουσείο της Τύνιδας, ο συλληφθείς ήταν στην περιοχή του Γκατζιάνο, κοντά στην ιταλική συμπρωτεύουσα και ότι «ο ίδιος απεχθάνεται τον ισλαμικό ιερό πόλεμο, τον Τζιχάντ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον ηγέτη της τρομοκρατικής Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη

Οι Κούρδοι (SDF) συνέλαβαν 38 μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Β/Α Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr