Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς Καναδική εταιρεία χάρτου πλούτισε από την “σπέκουλα” για Grexit

Πώς Καναδική εταιρεία χάρτου πλούτισε από την “σπέκουλα” για Grexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Grexit, Καναδάς,

«Μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη (Grexit), εάν υπάρξει, θα κοστίσει σε πάρα πολλούς ανθρώπους πάρα πολλά χρήματα, σε μερικούς όμως έχει ήδη αποφέρει πολλά κέρδη» γράφει εισαγωγικά σε σημερινό άρθρο της, με τίτλο: “Πως κανείς κερδίζει ένα σωρό χρήματα με το Grexit”, η αυστριακή συντηρητική εφημερίδα “Ντι Πρέσε”.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρει τη σχετικά μικρή καναδική εταιρεία παραγωγής χαρτιού “Fortress Paper”, η οποία, με αρκετά μικρό καθημερινό τζίρο, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Τορόντο, όπου τις προηγούμενες ημέρες η αξία της μετοχής της -εδώ και πολύ καιρό λειτουργούσας με παθητικό – εταιρείας, άρχισε να εκτινάσσεται στα ύψη, χωρίς αρχικά κάποιον εμφανή λόγο.

Όπως προστίθεται στο άρθρο, μέσα σε λίγες ημέρες το κέρδος της μετοχής ανήλθε στο 90% και αυτό σίγουρα δεν οφειλόταν στη δημοσιοποίηση εκείνες τις ημέρες του ισολογισμού του πρώτου τετραμήνου, που εμφάνιζε τις αναμενόμενες απώλειες, αλλά ο λόγος βρισκόταν στη διάδοση φημών, την περασμένη εβδομάδα, μέσα από οικονομικά “μπλογκ” που επηρεάζουν.

Οι φήμες έλεγαν ότι η Ελλάδα ετοιμάζει ήδη ενεργά το Grexit και έχει παραγγείλει, στην εταιρεία “Fortress Paper” – η οποία είναι μία από τις λίγες στον κόσμο που παράγουν χαρτί εκτύπωσης χαρτονομισμάτων – τεράστιες ποσότητες χαρτιού για το αποκαλούμενο “Geuro” (το ελληνικό ευρώ), μια “εμπιστευτική πληροφορία” με τεράστιο κέρδος για τη μετοχή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χρυσουλάκης: «Υποστήριξη και ανάπτυξη δικτύων και δομών της ομογένειας» – Τσούνης: «Χρειαζόμαστε ηγεσία και η ηγεσία λείπει»

Ολική έκλειψη ηλίου: Σε εξέλιξη το σπάνιο φαινόμενο – Live εικόνα από τη NASA

Ολική έκλειψη Ηλίου στις 8 Απριλίου

Στον Καναδά ο Μητσοτάκης για την αγορά πυροσβεστικών αεροπλάνων Canadair

Ο Καναδάς έταξε στην Ουκρανία NASAMS, τα πλήρωσε στους Αμερικανούς αλλά ένα χρόνο μετά τίποτα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr