Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αλβανοί που σκοτώθηκαν από τους Σκοπιανούς είχαν σχέσεις με τζιχαντιστές

Οι Αλβανοί που σκοτώθηκαν από τους Σκοπιανούς είχαν σχέσεις με τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σχέσεις με τζιχαντιστές και συγκεκριμένα με το Ισλαμικό Κράτος φαίνεται ότι είχαν οι Αλβανοί αυτονομιστές που έδωσαν μάχη ενάντια στις σκοπιανές δυνάμεις στο Κουμάνοβο πριν δύο εβδομάδες περίπου.

Όπως γράφει το αλβανόφωνο Gazetaexpress, δύο επικεφαλής της δύναμης των 44 Αλβανών ενόπλων που προκάλεσαν τη μάχη στο Κουμάνοβο των Σκοπίων, ο Μπεγκ Ριζάτζ (Beg Rizaj) και ο Μιρσάντ Ντρεκάτζ (Mirsad Ndrecaj) σκόπευαν να επιτεθούν και στη φυλακή υψίστης ασφαλείας του Κοσόβου Γκερντόφτς (Gerdofc).

Σκοπός της επίθεσης ήταν η απελευθέρωση δύο βαρυποινιτών Κοσοβάρων, οι οποίοι θεωρούνται και από τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες του Κοσόβου. Τους Μπεντρί Κρασνίκι (Bedri Krasniqi) και Μπουρίμ Μπασά (Burim Basha), καταδικασμένους για σωρεία εγκλημάτων, μεταξύ των οποίων και φόνο.

Οι εν λόγω έχουν διασυνδέσεις με τζιχαντιστές και παρακολουθούνται από το 2013 αυτές οι επαφές τους.

Μετά την απόδρασή τους οι δύο βαρυποινίτες θα διέφευγαν στη Συρία. Η επίθεση στη φυλακή υψίστης ασφαλείας θα γινόταν μετά τη μάχη στο Κουμάνοβο, από την οποία οι Κοσοβάροι που εμπλέχτηκαν στη μάχη θεωρούσαν ότι θα κατάφερναν να γλιτώσουν. Μάλιστα οι Αρχές του Κοσόβου ισχυρίζονται ότι έχουν στοιχεία ότι η μάχη στο Κουμάνοβο ήταν προβοκάτσια στημένη από την κυβέρνηση Γκρουέφσκι και ότι οι αρχηγοί των ενόπλων Αλβανών θα αμείβονταν με 2.000.000 ευρώ μετά το πέρας της μάχης.

Οι φυλακισμένοι Κρασνίκι και Μπασά έχουν αποδράσει αρκετές φορές στο παρελθόν από τις κοσοβάρικες φυλακές, αλλά πάντα συλλαμβάνονταν και επέστρεφαν πίσω. Αυτή τη φορά θα εγκατέλειπαν το Κόσοβο και θα πήγαιναν στη Συρία. Οι Αρχές του Κοσόβου πλέον τους συγκαταλέγουν μεταξύ των Αλβανών τζιχαντιστών.

Ο νυν φυλακισμένος τζιχαντιστής Κρασνίκι ήταν πρώην μέλος του UCK. Εκτίει ποινή 27 ετών για τον φόνο δύο αστυνομικών και 17 χρόνια για την απαγωγή ενός επιχειρηματία.

Ο Μπάσα εκτίει ποινή φυλάκισης 16 ετών, κυρίως για ληστείες. Θεωρείται άκρως επικίνδυνος και ειδικός στις αποδράσεις. Έχει απειλήσει μάλιστα να σκοτώσει τον δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου του Κοσόβου Βαλντέτε Ντάκα (Valdete Daka).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr