Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σφηκοφωλιές τζιχαντιστών τα στρατόπεδα Σύρων προσφύγων στον Λίβανο

Σφηκοφωλιές τζιχαντιστών τα στρατόπεδα Σύρων προσφύγων στον Λίβανο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επιδρομή για εντοπισμό τζιχαντιστών έκανε ο στρατός του Λιβάνου την Πέμπτη σε στρατόπεδο Σύρων προσφύγων στα περίχωρα της πόλης Αρσάλ, βορειοανατολικά του Λιβάνου, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Αρχές Ασφαλείας που μίλησαν στη Daily Star του Λιβάνου, δύο στρατιωτικές περίπολοι εξετέλεσαν την επιδρομή στο προσφυγικό στρατόπεδο Μπαμπέν (Babeen) έξω από την Αρσάλ.

Οι ίδιες πηγές είπαν ότι δεν έγιναν συλλήψεις. Λόγω της ισχυρής στρατιωτικής δύναμης, που αποτελούνταν από πολλά τεθωρακισμένα οχήματα, οι κάτοικοι της Αρσάλ νόμιζαν ότι εξελισσόταν κάποια σημαντική πολεμική επιχείριση.

Οι προσφυγικοί καταυλισμοί έξω από την Αρσάλ, στους οποίους έχουν καταφύγει δεκάδες χιλιάδες Σύροι, θεωρούνται από τους τζιχαντιστές ασφαλείς κρυψώνες αλλά και “γόνιμα εδάφη” για να στρατολογούν νεοσύλλεκτους για τις τζιχαντιστικές συμμορίες της Αλ Νούσρα – Αλ Κάιντα και για το Ισλαμικό Κράτος.

Από αυτούς τους καταυλισμούς εφόρμησαν οι τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα τον Αύγουστο του 2014 στην Αρσάλ, προκαλώντας πολύνεκρη μάχη με τον στρατό του Λιβάνου που κράτησε 5 ημέρες.

Το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Νούσρα κρατούν ακόμα αιχμαλώτους 25 στρατιώτες και αστυνομικούς του Λιβάνου που έπιασαν κατά τη διάρκεια εκείνων των πέντε ημερών.

Οι Αρχές του Λιβάνου θεωρούν ότι μόνο με συχνές επιδρομές μπορούν να έχουν υπό έλεγχο τους καταυλισμούς των προσφύγων και να περιορίσουν τη δράση των τζιχαντιστών στο έδαφος του Λιβάνου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Ισραήλ: Έπληξε 40 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο με αεροσκάφη και πυροβολικό

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr