Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος απαγορεύει με ποινή φυλάκισης το ξύρισμα – Όλοι μούσια!

Το Ισλαμικό Κράτος απαγορεύει με ποινή φυλάκισης το ξύρισμα – Όλοι μούσια!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με διαταγή που εξέδωσε το Ισλαμικό Κράτος όλοι οι άνδρες στη Μοσούλη είναι υποχρεωμένοι να αφήσουν μούσι.

Το Ισλαμικό Κράτος μάλιστα μοίρασε και προκηρύξεις σε όλες τις γειτονιές της Μοσούλης, στις οποίες αναφέρεται η διαταγή ότι από την 1η Ιουνίου 2015 όλοι οι άνδρες είναι υποχρεωμένοι να μεγαλώσουν γενειάδες και το ξύρισμα θα τιμωρείται αυστηρά.

Στην ίδια διαταγή αναφέρεται ότι “αυτό που κάνουν σήμερα οι κομμωτές, να ξυρίζουν και να περιποιούνται γενειάδες, είναι αμαρτία” και μάλιστα ισχυρίζονται, οι τζιχαντιστές, ότι και ο ίδιος ο Προφήτης Μωάμεθ είχε απαγορεύσει το ξύρισμα.

“Χάρη στους αδελφούς μας της Ισλαμικής Αστυνομίας, η διαταγή θα επιβληθεί σε όλους και όσοι ξυριστούν θα συλληφθούν”, αναφέρεται επίσης στο κείμενο που μοιράστηκε στους κατοίκους.

Η Μοσούλη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ με 2.000.000 κατοίκους, καταλήφθηκε δίχως αντίσταση από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει εφαρμόσει από τότε στη Μοσούλη όλους τους πειραματισμούς του για το πώς θα μπορούσε να λειτουργεί ένα χαλιφάτο σύμφωνα με τη Σαρία, δηλαδή τον θρησκευτικό νόμο.

Ο Ναντχίμ Αλί, ένας 30χρονος ταξιτζής, μιλώντας στο AFP είπε δεν μπορεί να μεγαλώσει γενειάδα, ούτε καν μουστάκι, γιατί αντιμετωπίζει δερματολογικό πρόβλημα.

Προσκόμισε χαρτιά από γιατρούς στη θρησκευτική αστυνομία, αλλά “δεν τους νοιάζει. Ένας τους μου είπε ότι εάν πρέπει να ξυρίζομαι τότε να μείνω κλεισμένος σπίτι μου”.

Οι Ταλιμπάν στο Αφαγανιστάν επίσης εφαρμόζουν τον νόμο της υποχρεωτικής γενειάδας και όποιος συλληφθεί αν την έχει ακόμα και λίγο ψαλιδίσει, τιμωρείται με τρεις ημέρες φυλάκιση.

Ωστόσο, μια δασκάλα από τη Μοσούλη, που μίλησε ανώνυμα, εξήγησε που αποσκοπεί το Ισλαμικό Κράτος:

“Όλοι γνωρίζουμε τι προσπαθεί να πετύχει το Ισλαμικό Κράτος υποχρεώνοντας τους άνδρες να αφήνουν μούσια και τις γυναίκες να καλύπτονται. Θέλουν να μας μετατρέψουν όλους σε ανθρώπινες ασπίδες. Με την εκστρατεία για την απελευθέρωση της Μοσούλης να πλησιάζει, θέλουν να μην ξεχωρίζουν μέσα στον πληθυσμό της πόλης”.

Από τον Αύγουστο του 2014 ξεκίνησαν οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ και των συμμάχων τους ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και στη Μοσούλη. Ωστόσο, ακόμα η εκστρατεία για την απελευθέρωση της πόλης δεν έχει αρχίσει, αν και είχε προαναγγελθεί για την άνοιξη του 2015.

Τον ίδιο ιερό κανόνα έχει και η Ορθοδοξία

Να σημειώσουμε εδώ, ότι και η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει τον ίδιο “ιερό κανόνα” με τους τζιχαντιστές. Όπως διαβάζουμε στο “Πηδάλιο”, το βιβλίο που περιέχει τους “ιερούς κανόνες της Εκκλησίας”, το αντίστοιχο βιβλίο με την ισλαμική Σαρία, σύμφωνα με την ερμηνεία του Κανόνα ΣΤ της ΣΤ Οικουμενικής Συνόδου, “…εις τον αφορισμό τούτον είναι υποκείμενοι και εκείνοι οπού ξουραφίζουσι τα γένεια, δια να γένουν ίσα και εύμορφα μετά ταύτα, και όχι σγουρά, ή δια να φαίνωνται πάντοτε ωσάν νέοι αγένειοι”.

Για να μην νομίζουμε ότι τέτοιες παλαβομάρες λένε μόνο οι τζιχαντιστές…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί την κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr