Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές οπλισμένοι με αμερικανικά TOW προελαύνουν στη Συρία

Τζιχαντιστές οπλισμένοι με αμερικανικά TOW προελαύνουν στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε ένα νέο βίντεο που έδωσε το Ισλαμικό Κράτος στη δημοσιότητα μέσω διαδικτύου, δείχνει την κατάληψη της αρχαίας πόλης Παλμύρα της Συρίας.

Κατά τη διάρκεια του βίντεο βλέπουμε τουλάχιστον ένα αμερικανικής κατασκευής και προέλευσης αντιαρματικό BGM-71 TOW να χτυπά με ρουκέτες τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα. Το αμερικανικό αντιαρματικό βρισκόταν στα χέρια των τζιχαντιστών.

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε την Παλμύρα μετά από μάχη μιας εβδομάδας πριν 20 ημέρες περίπου.

Τουλάχιστον 462 άμαχοι, 241 κυβερνητικοί στρατιώτες και 150 τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν στις μάχες γύρω και μέσα στην Παλμύρα από τις 13 Μαΐου, που ξεκίνησε η πολιορκία της πόλης.

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε επίσης και αρκετές άλλες πόλεις γύρω από την Παλμύρα, όπως και την πετρελαιοπηγή Τζαζάλ (Jazal).

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισλαμικό Κράτος μάχεται με αμερικανικά αντιαρματικά TOW.

Τον Δεκέμβριο του 2014 η τζιχαντιστική οργάνωση είχε δημοσιεύσει ξανά εικόνες στις οποίες οι τζιχαντιστές έριχναν με TOW ενάντια στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) στα περίχωρα της Δαμασκού.

isis_tow2 Τζιχαντιστής από το Ισλαμικό Κράτος χειρίζεται ένα αντιαρματικό TOW. Το εντυπωσιακό είναι ότι ξέρει και να το χειρίζεται…

Οι Ηνωμένες Πολιτείες στο παρελθόν είχαν εξοπλίσει πολλές ομάδες που ανήκαν στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) με TOW, τα οποία πέρασαν στο Ισλαμικό Κράτος είτε ως λάφυρα πολέμου, είτε από ομάδες του FSA που εντάχθηκαν στους τζιχαντιστές μαζί με τον αμερικανικό οπλισμό τους.

Επίσης, τουλάχιστον ένα TOW είδαμε να χρησιμοποιείται και από το Μέτωπο Αλ Νούσρα, το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα, όταν επιτέθηκε στο Γουαντί Αλ Νταΐφ στη βορειοδυτική επαρχία της Ιντλίμπ.

Τον Οκτώβριο του 2014 πολλές ομάδες του FSA βοήθησαν την Αλ Κάιντα με TOW που τους είχαν δώσει οι Αμερικανοί, ενώ πλέον και επισήμως ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός FSA, οι υποτιθέμενοι “μετριοπαθείς” αντάρτες της Συρίας, έχουν συμμαχήσει ανοιχτά με την Αλ Κάιντα και μάχονται μαζί υπό την ομπρέλα του λεγόμενου Στρατού της Κατάκτησης, ή αλλιώς Στρατός Αλ Φατίχ. Δηλαδή, ο FSA που εξοπλίστηκε με αμερικανικό οπλισμό είναι σήμερα ο πιο αφοσιωμένος σύμμαχος της Αλ Νούσρα, δηλαδή της Αλ Κάιντα. Και πολεμά στο πλευρό της με αμερικανικά όπλα.

Με TOW μάχονται και οι Τσετσένοι τζιχαντιστές που βρίσκονται στη Συρία. Το τσετσένικο τάγμα Τζαΐς Αλ Μουχατζιρίν Γολ Ανσάρ (Jaish al Muhajireen wal Ansar – JMA), που ανήκει στο λεγόμενο Εμιράτο του Καυκάσου που δρα στον βόρειο Καύκασο και συνδέεται επίσης με την Αλ Κάιντα.

Μια ακόμα περιβόητη τζιχαντιστική οργάνωση, η Τζαΐς Αλ Ισλάμ (Jaish al Islam), σύμμαχος με την Αλ Νούσρα – Αλ Κάιντα, επίσης δημοσίευσε βίντεο με τους τζιχαντιστές της να χρησιμοποιούν TOW στο όρος Καλαμούν, στα σύνορα Συρίας και Λιβάνου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να στείλουν περισσότερους από 1.000 αντιαρματικούς πυραύλους στις δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ, στον πόλεμο που διεξάγουν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Σκοπός αυτής της αποστολής είναι να καταφέρνουν οι Ιρακινοί να εξουδετερώνουν εγκαίρως τα αυτοκίνητα βόμβες που εξαπολύουν κατά πάνω τους οι τζιχαντιστές σε αποστολές αυτοκτονίας.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι μέρος και από αυτά τα όπλα δεν θα καταλήξει στο Ισλαμικό Κράτος. Δεν είναι πολύς ο καιρός που το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε μεγάλη ποσότητα αμερικανικού οπλισμού και πολεμοφοδίων σε αποθήκη του ιρακινού στρατού κοντά στη Φαλούτζα, όπως και πλήθος ρωσικών αντιαρματικών Kornet κοντά στο Μπαΐτζι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr