Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι έξω από την Τελ Αμπιάντ – Η Τουρκία δέχεται άμαχους από την πόλη

Οι Κούρδοι έξω από την Τελ Αμπιάντ – Η Τουρκία δέχεται άμαχους από την πόλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκία άρχισε από την Κυριακή να δέχεται στο έδαφός της Σύρους πρόσφυγες από την πόλη Τελ Αμπιάντ που φεύγουν για να γλιτώσουν από τις τις σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στο Ισλαμικό Κράτος που κατέχει την πόλη Τελ Αμπιάντ και τις κουρδικές δυνάμεις του YPG/YPJ που προσπαθούν να την απελευθερώσουν.

Δεκάδες πρόσφυγες άρχισαν να διασχίζουν τα σύνορα στο πέρασμα του Ακτσάκαλε, ενώ χιλιάδες άλλοι περιμένουν από τη συριακή πλευρά των συνόρων.

Το Σάββατο οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν κανόνια νερού και έριξαν προειδοποιητικά πυρά για να απωθήσουν Σύρους αμάχους που προσπαθούσαν να διασχίσουν τα σύνορα.

Την Τετάρτη, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς είχε δηλώσει ότι, αντιμέτωπη με νέο κύμα προσφύγων, η Τουρκία θα έκλεινε προσωρινά και κατά τόπους τα σύνορα με τη Συρία.

“Η Τουρκία δεν θα δεχθεί άλλες εισόδους στον έδαφός της από τη Συρία, εκτός από περίπτωση ανθρωπιστικής τραγωδίας”, δήλωσε ο Κουρτουλμούς.

Την Κυριακή οι αριστεροί Κούρδοι αντάρτες κατόρθωσαν να προωθηθούν μέχρι την ανατολική είσοδο της πόλης, σύμφωνα με διοικητή των Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) έξω από την Τελ Αμπιάντ.

Στόχος των κουρδικών δυνάμεων είναι να ανακαταλάβουν την πόλη, που κατοικείται από Αραβες και Κούρδους, για να στερήσουν το Ισλαμικό Κράτος από έναν σημαντικό κόμβο εισόδου όπλων και μαχητών, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμί Αμπντεραχμάν δήλωσε ότι οι κουρδικές δυνάμεις βρίσκονται κοντά στην ανατολική είσοδο της πόλης, αλλά δεν έχουν εισχωρήσει σε αυτήν.

Για να εμποδίσουν την προέλαση των κουρδικών δυνάμεων, οι τζιχαντιστές ανατίναξαν δύο γέφυρες, αλλά οι κούρδοι μαχητές διέσχισαν πεζή το ποτάμι και συνέχισαν να προελαύνουν.

Ο διοικητής Χόζερ διευκρίνισε ότι οι μαχητές των YPG έχουν την υποστήριξη των Σύρων ανταρτών της οργάνωσης “Ηφαίστειο του Ευφράτη”. Έχουν επίσης την αεροπορική υποστήριξη του διεθνούς συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr