Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι περικύκλωσαν το Ισλαμικό Κράτος στην Τελ Αμπιάντ – Αρχίζει πολιορκία

Οι Κούρδοι περικύκλωσαν το Ισλαμικό Κράτος στην Τελ Αμπιάντ – Αρχίζει πολιορκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι δυνάμεις των Κούρδων από τα ανατολικά συναντήθηκαν με εκείνες που έρχονταν από τα δυτικά και πλέον, Κυριακή βράδυ, η πόλη Τελ Αμπιάντ ακριβώς πάνω στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας τελεί υπό πολιορκία.

Η πόλη Τελ Αμπιάντ η μισή ανήκει στη Συρία και η άλλη μισή στην Τουρκία. Η πόλη από την πλευρά της Τουρκίας ονομάζεται Ακτσάκαλε. Το κουρδικό όνομα της πόλης είναι Τζίρε Σίπι.

Η Τελ Αμπιάντ καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος στις 30 Ιουνίου του 2014 και όλο αυτό το διάστημα λειτούργησε ως συνοριακή «πύλη» για το λαθρεμπόριο των τζιχαντιστών αλλά και για την είσοδο ξένων εθελοντών στο Ισλαμικό Κράτος μέσω Τουρκίας.

Όπως μπορείτε να δείτε και στον χάρτη οι τζιχαντιστές έχουν περικυκλωθεί από τις αριστερές κουρδικές δυνάμεις του YPG και τους συμμάχους τους από την οργάνωση “Ηφαίστειο του Ευφράτη”. Πλάτη οι τζιχαντιστές έχουν την Τουρκία.

map

Με κίτρινο χρώμα είναι τα εδάφη που ελέγχουν οι Κούρδοι και οι σύμμαχοί τους. Με μπλε είναι βαμμένο το μέτωπο. Οι Κούρδοι έχουν και αεροπορική υποστήριξη από αμερικανικά μαχητικά. Προβλέπεται ότι θα γίνει μακελειό τζιχαντιστών, το Ισλαμικό Κράτος ανησυχεί σοβαρά ότι θα υποστεί την πρώτη μεγαλειώδη ήττα του.

Στο Twitter αριστεροί Κούρδοι αντάρτες του YPG αναρτούν φωτογραφίες χαρακτηριστικές του υψηλού ηθικού των δυνάμεών τους. Όπως αυτή που ακολουθεί, με τον Κούρδο μαχητή να ποζάρει κρατώντας τη σημαία του YPG πατώντας τη σημαία των τζιχαντιστών.

kourdos

Η Τουρκία αναγκάστηκε την Κυριακή και άνοιξε τα σύνορα για να υποδεχθεί τον άμαχο πληθυσμό της Τελ Αμπιάντ στο έδαφός της. Η μάχη αναμένεται σκληρή και οι Κούρδοι να μην λυπηθούν τζιχαντιστικό ρουθούνι. Θα είναι ευκολότερο να νικήσουν δίχως το Ισλαμικό Κράτος να χρησιμοποιεί τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες. Δείτε φωτογραφίες με κατοίκους της Τελ Αμπιάντ να καταφεύγουν στην Τουρκία.

prosfiges1

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr