Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Die Welt: Ο Ολάντ ο νέος ισχυρός άνδρας της Ευρώπης

Die Welt: Ο Ολάντ ο νέος ισχυρός άνδρας της Ευρώπης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ως τον νέο ισχυρό άνδρα της Ευρώπης θεωρεί τον Φρανσουά Ολάντ η γερμανική εφημερίδα Die Welt, εξ αιτίας της στάσης που τήρησε στον ελληνικό ζήτημα.

Μάλιστα όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι όλο και περισσότεροι θα τηλεφωνούν στον Γάλλο πρόεδρο όταν αναζητούν λύση για την κρίση στην Ελλάδα, ενώ πριν έπαιρναν τηλέφωνο μόνο τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Κατά την Die Welt «Η Γαλλία θα μπορούσε να αξιώσει να αποκτήσει έναν νέο ηγετικό ρόλο στην Ευρώπη και τελικά να βγει από τη σκιά της Γερμανίας, στην περίπτωση που πετύχει ο συμβιβασμός με την Ελλάδα τον οποίο επιθυμεί η γαλλική σοσιαλιστική κυβέρνηση» και συμπληρώνει ότι στην περίπτωση που ο Ολάντ καταφέρει να μεσολαβήσει επιτυχώς μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, θα αποδείξει τόσο στο εσωτερικό της χώρας τους όσο και στο εξωτερικό ότι δεν είναι ο αδύναμος πολιτικός που τον κατηγορούν».

Πάντως, η γερμανική εφημερίδα, αναφέρει ότι η στάση της Γαλλίας στην ελληνική κρίση εξηγείται και από το γεγονός ότι το Παρίσι έχει μεγάλα χρέη και φοβάται τις επιπτώσεις ενός Grexit:

«Αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να αποπληρώσει τα χρέη της, ο κόστος για τη Γαλλία φαίνεται ότι θα είναι διπλάσιο από αυτό που υπολογιζόταν μέχρι τώρα. Ειδικοί εκτιμούν ότι το Παρίσι έχει να χάσει 65 με 68 δισεκ. ευρώ. Παράλληλα υπάρχει ο κίνδυνος να ανέβουν τα επιτόκια στην ευρωζώνης, κάτι που θα καθιστούσε ακόμη πιο δύσκολη τη δημοσιονομική κατάσταση της Γαλλίας».

Τέλος, επισημαίνει η Welt, ένα Grexit θα θεωρούνταν από τους Γάλλους νίκη της γερμανικής πολιτικής λιτότητας και δεν είναι λίγοι οι Γάλλοι ειδικοί, μεταξύ αυτών και ο οικονομολόγος Τομά Πικετί, που επικρίνουν την πολιτική αυτή και ζητούν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ θα τεθεί υπό κράτηση για σεξουαλικές επιθέσεις

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Δολοφονήθηκαν δύο Ουκρανοί στρατιώτες στη Γερμανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr