Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπό την “επήρεια” στίχων από το Κοράνι ο φονιάς των πεζοναυτών στην Τσατανούγκα

Υπό την “επήρεια” στίχων από το Κοράνι ο φονιάς των πεζοναυτών στην Τσατανούγκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μερικές ώρες πριν από την ένοπλη επίθεση στο Τενεσί, στην οποία σκοτώθηκαν πέντε στρατιωτικοί των ΗΠΑ, ο ένοπλος δράστης έστειλε στον στενό του φίλο έναν σύνδεσμο (link) με έναν στίχο από το Κοράνι που λέει: “Όποιος δείχνει έχθρα σε έναν φίλο Μου, [τότε] έχω κηρύξει πόλεμο εναντίον του”.

pezonautes Οι τέσσερις Αμερικανοί πεζοναύτες που έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες του Αμπντουλαζίζ στο Κέντρο Εφέδρων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Ο φίλος, που ζήτησε ανωνυμία, έδειξε το μήνυμα κειμένου στο Ρόιτερς σήμερα. Ήταν ένας από τους δύο φίλους που μίλησαν με λεπτομέρειες για τον ύποπτο, τον Μοχάμεντ Γιουσούφ Αμπντουλαζίζ, ο οποίος σκοτώθηκε στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς στην Τσατανούγκα στις 16 Ιουλίου.

MuhammadYoussefAbdulazeez Ο δράστης της επίθεσης Μοχάμεντ Γιουσούφ Αμπντουλαζίζ (Muhammad Youssef Abdulazeez).

Ο Αμπντουλαζίζ επέστρεψε από ένα ταξίδι στην Ιορδανία το 2014 ανήσυχος για τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και την απροθυμία των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών να παρέμβουν, δήλωσαν οι δύο φίλοι.

Οι Αρχές των ΗΠΑ επικεντρώνουν τις έρευνές τους στα ταξίδια του Αμπντουλαζίζ στη Μέση Ανατολή στην προσπάθεια να καταλάβουν τα κίνητρά του.

Το FBI ερευνά την επίθεση στην Τσατανούγκα ως πράξη εγχώριας τρομοκρατίας, αν και αξιωματούχοι επιβολής του νόμου υποστηρίζουν ότι είναι πρώιμο να γίνουν υποθέσεις για το κίνητρο του ενόπλου.

Οι Αρχές δήλωσαν πως ο Αμπντουλαζίζ άρχισε να πυροβολεί σε ένα κέντρο στρατολόγησης του στρατού μέσα σε εμπορικό κέντρο στην Τσατανούγκα και στη συνέχεια οδήγησε μέχρι το Κέντρο Εφέδρων του Πολεμικού Ναυτικού, περίπου δέκα χιλιόμετρα μακριά, όπου σκότωσε τέσσερις πεζοναύτες προτού πυροβοληθεί και σκοτωθεί και ο ίδιος.

Άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, περιλαμβανομένου ενός ναύτη του Πολεμικού Ναυτικού που υπέκυψε το Σάββατο στα τραύματά του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr