ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμπού Χανζάλα, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κωνσταντινούπολη, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλίς Μπαγιαντσούκ,


















































Τι συμβαίνει στα μάτια σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο της Pfizer για τον Covid-19;
NYT: «Ψυχρός πόλεμος» στο διάστημα - Μάχες για βάσεις και φυσικούς πόρους στη Σελήνη
Γροιλανδία: Στόχος της «αυλής Τραμπ» πετρελαϊκό κοίτασμα αξίας έως $1 τρισ.
Ηφαίστειο Σαντορίνης: Ο νεκρός έφηβος του τσουνάμι λύνει το μυστήριο της Πομπηίας του Αιγαίου
Λυκαβηττός: 57χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε σπηλιά κοντά στους Αγίους Ισιδώρους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι τουρκικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν έναν υψηλόβαθμο τζιχαντιστή στο Ισλαμικό Κράτος, ο οποίος διέμενε στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Χαλίς Μπαγιαντσούκ (Halis Bayancuk), εκ των ηγετών του Ισλαμικού Κράτους και κάτοικος Κωνσταντινούπολης, είναι γνωστός και με το τζιχαντιστικό ψευδώνυμο Αμπού Χανζάλα (Abu Hanzala).
Συνελήφθη στις 24 Ιουλίου μαζί με τη γυναίκα του κατά τη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επιχείρισης που εξαπέλυσε η τουρκική Αστυνομία.
Ο Μπαγιαντσούκ και η γυναίκα του συνελήφθησαν μέσα στο σπίτι τους στην Κωνσταντινούπολη. Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του πολλά έγγραφα του Ισλαμικού Κράτους, κάποια τυπωμένα και άλλα σε ψηφιακή μορφή.
Θεωρείται ο αρχηγός του πυρήνα που είχε δημιουργήσει το Ισλαμικό Κράτος στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Μπαγιαντσούκ δεν είναι άγνωστος στις τουρκικές Αρχές. Τον είχαν πιάσει ξανά, πριν ένα χρόνο, σε επιχείριση κατά της Αλ Κάιντα. Κρατήθηκε για λίγο καιρό και μετά αφέθηκε ελεύθερος.
Και αφέθηκε ελεύθερος γιατί το Ισλαμικό Κράτος είναι δημιούργημα του καθεστώτος Ερντογάν, οι δε τζιχαντιστές πολεμάνε για να αναβιώσουν το χαλιφάτο που ονειρεύονται Ερντογάν και Νταβούτογλου.
Το γεγονός ότι ο αρχηγός των τζιχαντιστών στην Πόλη πιάστηκε πριν έναν χρόνο και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος να αλωνίζει, αποδεικνύει τις σχέσεις της τουρκικής κυβέρνησης με το Ισλαμικό Κράτος.
Ο Μπαγιαντσούκ όλο αυτό το διάστημα έγραφε άρθρα υπέρ του Ισλαμικού Κράτους και στρατολογούσε νεαρούς Τούρκους για την οργάνωση.























































