Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές χτυπούσαν αριστερούς Κούρδους και Αλεβίτες μαζί με την τουρκική Αστυνομία

Τζιχαντιστές χτυπούσαν αριστερούς Κούρδους και Αλεβίτες μαζί με την τουρκική Αστυνομία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Φωτογραφίες ντοκουμέντα από τα επεισόδια της Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη, όπου Αλεβίτες, Κούρδοι και αριστεροί διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την τουρκική Αστυνομία, δείχνουν Τούρκους τζιχαντιστές να συνεργάζονται με τις τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ σε μια άλλη φωτογραφία ένας τζιχαντιστής έχει πέσει στα χέρια αριστερών διαδηλωτών, οι οποίοι και τον φωτογράφισαν.

jihadistes_poli_2 Νεαρός τζιχαντιστής που συμμετείχε στα επεισόδια της Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη, στο πλευρό της Αστυνομίας, ενάντια στους Κούρδους, Αλεβίτες και αριστερούς διαδηλωτές. Έπεσε στα χέρια των διαδηλωτών που τον φωτογράφισαν και τον ανάρτησαν στο Twitter για να μας μείνει αξέχαστος.

Και αυτά ενώ η τουρκική κυβέρνηση παριστάνει ότι έχει κηρύξει τον πόλεμο στο Ισλαμικό Κράτος.

Τις τελευταίες ημέρες η τουρκική κυβέρνηση έχει εξαπολύσει μια μεγάλη “αντιτρομοκρατική επιχείριση” για τη σύλληψη όλων εκείνων που θεωρεί τρομοκράτες.

Στην τουρκική λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις βρίσκονται το Ισλαμικό Κράτος, το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) και πολλές μικρές οργανώσεις της άκρας αριστεράς.

Ωστόσο, όπως σας έχουμε γράψει από την πρώτη στιγμή, η δίωξη του Ισλαμικού Κράτους είναι απλώς ο φερετζές, αφού στόχος των τουρκικών Αρχών είναι να εξοντώσουν πλήρως το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν, που διεξάγει εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, και όλες τις αριστερές οργανώσεις που εναντιώνονται στο ισλαμιστικό καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τουλάχιστον 600 άνθρωποι έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής στην “αντιτρομοκρατική” επιχείρηση των Τούρκων, μεταξύ των οποίων και κάποιοι τζιχαντιστές.

Η συντριπτική πλειοψηφία των “τρομοκρατών” που στοιβάζονται στα μπουντρούμια είναι Κούρδοι πατριώτες και αριστεροί ακτιβιστές.

Σε μια από τις “αντιτρομοκρατικές” εφόδους της Αστυνομίας σκοτώθηκε μια ακτιβίστρια της άκρας αριστεράς, η οποία ήταν στο θρήσκευμα Αλεβίτισσα.

Την Κυριακή ήταν να γίνει η κηδεία της, στη συνοικία Γκαζί στην Κωνσταντινούπολη, η οποία πήρε διαστάσεις αντικυβερνητικής και αντιτζιχαντιστικής διαδήλωσης.

Το μεσημέρι της Κυριακής οι δυνάμεις επιβολής της τάξης στην Κωνσταντινούπολη έκαναν χρήση δακρυγόνων, αντλιών νερού υπό πίεση και πλαστικών σφαιρών με στόχο να διαλύσουν το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στη συνοικία Γκαζί, στο βόρειο τμήμα της Πόλης, προκειμένου να παραστεί στην κηδεία της αριστερής Αλεβίτισσας.

Ξέσπασαν άγριες οδομαχίες με μολότοφ και πετροπόλεμο, ενώ μεταξύ των διαδηλωτών εμφανίστηκαν και οπλισμένοι νεαροί πολιτοφύλακες κουρδικών, αλεβίτικων και αριστερών οργανώσεων, οι οποίοι και άνοιξαν πυρ με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός να τραυματιστεί θανάσιμα.

Ενώ τα επεισόδια μαίνονταν, Τούρκοι ισλαμιστές – τζιχαντιστές παρακρατικοί συνέδραμαν τις αστυνομικές δυνάμεις ως “αγανακτισμένοι πολίτες”.

jihadistes_poli_1 Τζιχαντιστές συνεννοούνται με τους Τούρκους αστυνομικούς που θα χτυπήσουν. Από τα επεισόδια της Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το τουρκικό ισλαμιστικό παρακράτος χτυπά Κούρδους, Αλεβίτες και αριστερούς. Παρακρατικοί και μάλιστα φορώντας μπλουζάκια με το σήμα του Ισλαμικού Κράτους είχαν φωτογραφηθεί στις 10 Οκτωβρίου του 2014 (δείτε εδώ) να συνεργάζονται με την τουρκική Αστυνομία εναντίον Κούρδων διαδηλωτών.

Οι σχέσεις της τουρκικής κυβέρνησης με το Ισλαμικό Κράτος είναι γνωστές. Διαβάστε μερικά ενδεικτικά άρθρα:

1. Πρώην τζιχαντιστής αποκαλύπτει τη συμμαχία Τουρκίας με το Ισλαμικό Κράτος

2. Γερμανική Τηλεόραση: Η Τουρκία εξοπλίζει Ισλαμικό Κράτος και Αλ Κάιντα

3. Νεαρός τζιχαντιστής «καρφώνει» τα νταραβέρια της Τουρκίας με το Ισλαμικό Κράτος

Ενώ, λοιπόν, οι σχέσεις της Τουρκίας με το Ισλαμικό Κράτος είναι πασίγνωστες, η Τουρκία νομίζει ότι μπορεί να κοροϊδεύει την παγκόσμια κοινή γνώμη παριστάνοντας ότι έχει κηρύξει τον πόλεμο στο Ισλαμικό Κράτος, ενώ ο μόνος πόλεμος που διεξάγει είναι εναντίον των Κούρδων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr