Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φίσερ: Μέρκελ – Σόιμπλε χρησιμοποιούν το ευρώ για να αλώσουν την ΕΕ

Φίσερ: Μέρκελ – Σόιμπλε χρησιμοποιούν το ευρώ για να αλώσουν την ΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δριμύ κατηγορώ κατά της Άνγκελας Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Γιόσκα Φίσερ, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung», καταδεικνύοντας τους ως καταστροφείς του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Η πολιτική της Μέρκελ και του Σόιμπλε απέναντι στην Ελλάδα είναι μοιραία τόσο για την Γερμανία όσο και για την Ευρώπη, τονίζει μεταξύ άλλων ο Γιόσκα Φίσερ, κατηγορώντας τους δύο Γερμανούς πολιτικούς ότι κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλίου δημιούργησαν ιστορικό ρήγμα με το παρελθόν.

«Μέρκελ και Σόιμπλε ενήργησαν αποκλειστικά προς το γερμανικό εθνικό συμφέρον κάνοντας ένα βήμα προς την μετατροπή της Ευρώπης σε γερμανική σφαίρα επιρροής» καταγγέλλει ο κ. Φίσερ.

«Για πρώτη φορά η Γερμανία δεν ήθελε Ευρώπη, ήθελε κάτι λιγότερο και αυτό σημαίνει σε απλούς όρους μετασχηματισμό της Ευρωζώνης από ένα ευρωπαϊκό εγχείρημα σε μια σφαίρα γερμανικής επιρροής» συμπληρώνει ο πρώην Γερμανός πολιτικός.

Όπως επισημαίνει, η εναλλακτική που προσέφερε η Γερμανία ήταν είτε έξοδος είτε αποδοχή ενός προγράμματος που μετατρέπει τη χώρα de facto σε ευρωπαϊκό προτεκτοράτο χωρίς ελπίδα οικονομικής αναγέννησης.

«Η ιδέα ότι το ευρώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να επανεκπαιδεύσει οικονομικά τη νότια Ευρώπη, θα αποδειχθεί επικίνδυνο σφάλμα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη, η οποία οικοδομήθηκε στην βάση της ποικιλομορφίας και της αλληλεγγύης» καταλήγει ο κ. Φίσερ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr